Condiții deosebite de muncă în CE Oltenia pentru încă un an

Circa opt mii de mineri și energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia pentru încă un an de condiții deosebite de muncă. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Mihai Weber. "O ordonanță mult așteptată de angajații Complexului Energetic Oltenia a fost adoptată de Guvern. Așa cum anunțam și în săptămâna care a trecut, problema avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite a fost rezolvată. Astfel, avizele al căror termen de valabilitate era 31 decembrie 2018, au fost prelungite până la 31 decembrie 2019", a scris Weber pe pagina de socializare.

Încadrarea în condiții deosebite le dă dreptul angajaților să se pensioneze mai devreme. Ultima prelungire se făcuse în 2015, pentru o perioadă de trei ani. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că prelungirea este doar pentru un an. "Praf in ochii mineriilor și energeticienilor din CE Oltenia. Avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite s-au prelungit doar până la data de 31.12.2019", a fost reacția Sindicatului Liber EMC Roșia.

În ordonanța de urgență se arată că: "Avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite, al căror termen de valabilitate este data de 31 decembrie 2018, se menţin până la data de 31 decembrie 2019, dată până la care angajatorii au obligaţia de a normaliza condiţiile de muncă. Perioada cuprinsă între data de 31 decembrie 2018 si data de 31 decembrie 2019 constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează, contribuţia de 4% potrivit prevederilor art. 138 lit.b) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare".

(A.A.)

Vizualizări: 3,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: