Ruşeţ caută trădătorii din PDL Gorj, Primarii îi bat obrazul

L-a susţinut pe Vasile Blaga şi a pierdut! Supărat de rezultat, Ion Ruşeţ îi numeşte „trădători” pe colegii de partid care, împotriva voinţei sale, i-au dat voturi lui Emil Boc la Congresul PDL. Partidul Democrat Liberal îi caută acum pe cei care au declarat că îl susţin pe Vasile Blaga, dar care au votat de fapt cu Emil Boc. Interesant este că înainte de alegeri Ruşeţ transmitea delegaţilor să voteze cum vor. Vicepreşedintele partidului Nicolae Daviţoiu a stabilit deja un număr de opt delegaţi gorjeni care ar fi votat cu premierul. Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia singurul care a avut curajul să anunţe că e de partea lui Boc i-a transmis lui Ruşeţ la Radio Infinit că nu aşa gândeşte un preşedinte de partid.

Ion Ruşeţ a început să îşi atace colegii de partid în presa locală, spunând că au „vocaţia trădării” deoarece l-au votat pe Emil Boc şi nu pe Vasile Blaga, preferatul său la preşedinţia PDL. Aşa că, după zicala „Cine nu e cu mine e împotriva mea” la nivelul organizaţiei judeţene a pornit acţiunea de identificare a trădătorilor. Cel care trebuie să îndeplinească această sarcină pentru partid este nimeni altul decât vicepreşedintele Nicolae Daviţoiu, mâna dreaptă a lui Ruşeţ. Şi nu a stat deloc degeaba, intuind deja vreo opt persoane care, după atitudinea pe care o manifestă, sigur au votat cu premierul. „Cred că cel puţin opt persoane au votat cu premierul. Cum de altfel cred că şi din tabăra din organizaţiile despre care premierul credeau că sunt sigure au votat şi cu Blaga”, spune Nicolae Daviţoiu. Daviţoiu este convins că de la Gorj au fost şi unii care au jucat la două capete. „Cine a trădat o dată de acum încolo poate să trădeze şi de douăzeci –treizeci de ori. Nu trebuie să fie sancţionaţi pentru că votul e secret şi fiecare votează cu cine vrea. Noi îi ştim, dar asta va conta pe viitor în contextul în care se mai pune problema încrederii”, mai menţionează Nicolae Daviţoiu.

„Nu aşa trebuie să fie un preşedinte de partid”

Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, cel care a fost şi singurul dintre delegaţii care a declarat public că îl votează pe Emil Boc îi transmite lui Ion Ruşeţ că un preşedinte de partid trebuie să fie un mediator, nu să declare despre oameni că au „vocaţia trădării”. „Domnul preşedinte Ruşeţ trebuie să mai medieze un pic pentru că un conducător de partid nu trebuie să gândească aşa şi în plus de asta a fost alegerea fiecărui delegat, o opţiune liberă, chiar dumnealui la un moment dat zicea că fiecare delegat are opţiunea liberă de a decide, iar acum, contrar spuselor dumnealui spune altceva. Nu mi se pare normal”, afirmă Liviu Cotojman. Mai mult decât atât, acesta mai susţine că dacă în dacă în rândul delegaţilor se regăseau toţi cei 15 primari, toţi ar fi votat cu Emil Boc. Cu toate că rezultatul alegerilor nu este pe placul conducerii partidului, Cotojman nu se teme de consecinţe. „Am mai avut discuţii în particular cu Ion Ruşeţ şi i-am spus de fiecare dată că Emil Boc va fi cel câştigător, dumnealui că Vasile Blaga, iar până la urmă cel care a avut dreptate am fost eu”, mai adaugă Liviu Cotojman.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: