Ruşeţ îl lasă pe Andrei la Prefectură

Liderul PDL, Ion Ruşeţ, a declarat într-un interviu, referitor la candidaturile lui Marcel Romanescu şi Liviu Andrei, că ar prefera pe cineva cu experienţă la Prefectură, pentru organizarea alegerilor, dar că aceştia sunt sondaţi.

Sunt multe persoane din partid interesate să candideze?

Am avut discuţii inclusiv cu cei care nu mai sunt în partid. Mă refer la Liviu Andrei, Marcel Romanescu. Facem o analiză. Analizăm, vom sonda. Conducerea centrală ne-a cerut ca la începutul lui mai să stabilim toate strategiile întrebe. Suntem în stadiu avansat la Motru, urmează să discutăm despre organizaţiile rămase de anul trecut. Cred că în jurul datei de 15, adică duminică, vom finaliza cele mai multe organizaţi.

Cum rămâne cu Marcel Romanescu, Liviu Andrei…

Dacă discutăm de legea actuală, trebuie să se suspende cu şase luni înainte. Cred că vor trebui să ia o decizie până în aprilie. Este o decizie care se ia şi în contextul sondajelor, analizelor interne şi ce este mai bine pentru partid. Cineva  trebuie să se ocupe de organizarea alegerilor. În opinia mea ar trebui să se ocupe de alegeri oameni care au experienţă, nu putem spune că am susţine pe cineva prefect şi el să înceapă activitatea în luna aprilie. Nu, trebuie să fie cineva cu experienţă.

Ei vor să candideze. Sunt sondaţi?

Sunt incluşi, vor să candideze. Sunt anumite reţineri. Ştiu că anumite poziţii înseamnă luptă, pentru altele mai puţin luptă. Una e să ai adversar pe Florin Cârciumaru şi una e să ai pe altcineva care nu e pe poziţia de primar.

Ar putea intra unul dintre cei doi în lupta pentru primăria Târgu Jiu?

Organizaţia de la municipiu trebuie să se poziţioneze. În opinia mea, Marcel Romanescu, pentru că a fost în echipă cu mine, a candidat pe colegiul 6, cu Victor Ponta şi a obţinut un rezultat foarte bun, se bucură de o intenţie de vot. Domnul Andrei a dat declaraţii, a spus că este pregătit, că câştigă orice colegiu. Amândoi ar putea candida împotriva lui Cârciumaru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: