Ruşeţ: Încă o sută au cerut tichete! Roşca: Se încalcă CCM!

Scandalul înlocuirii mesei calde cu tichete în zona Motru continuă! Liderul sindical din Motru, Nelu Roşca, spune că în acest proces s-a implicat şeful de departament Ion Ruşeţ, pentru a-i face pe plac directorului Laurenţiu Ciurel, dar şi unii lideri de sindicat făcuţi la „apelul bocancilor“. În plus, el spune că s-a încălcat Contractul Colectiv de Muncă. Ion Ruşeţ respinge orice implicare în acest proces şi spune că în septembrie oamenii vor semna un act adiţional la Contractul Individual de Muncă (CIM) prin care vor fi de acord cu înlocuirea mesei calde cu tichete. 

Prin decizia de săptămâna trecută a Directoratului, 122 de persoane vor primi tichete în locul mesei de la cantină, iar Ion Ruşeţ, şef de departament în CE Oltenia, susţine că vor urma alte 100 de cereri aprobate. Liderul sindical acuză administraţia de încălcarea Contractului Colectiv de Muncă, dar administraţia s-a gândit la tot. Oamenii vor fi puşi să semneze acte adiţionale la contractele individuale. „Mai sunt depuse la Registratură peste 100 de solicitări în ultimele trei zile. Cei care au făcut aceste solicitări în septembrie vor încheia un act adiţional la CIM prin care vor fi de acord cu înlocuirea mesei calde cu tichete“, spune Ruşeţ.

Roşca: Ruşeţ e dirijorul
Şeful de la Departamentul Relaţii cu Comunitatea este acuzat că este „dirijorul“ acestei acţiuni. „Din informaţiile pe care le am este vorba despre cei din Relaţia cu comunitatea, care au făcut cereri tipizate şi le aruncă în zone ca să intre în vederile salariaţilor, cât şi aşa-zişi lideri sindicali, cu fundul în două luntri. De ăştia făcuţi la apelul bocancilor, la colţul cârciumilor. Dirijorul şef este Ion Ruşeţ, care face acţiunile, le întreţine, pentru a-i arăta buna credinţă lui domnul Ciurel. Credeţi că degeaba a obţinut poziţia pe care a obţinut-o?“, susţine Roşca. „Domnul Roşca exagerează, ca de obicei. Această opţiune s-a exprimat în scris, fără nicio presiune, Directoratul nu avea altă soluţie decât de a aproba solicitările salariaţilor“, a răspuns Ruşeţ.  Nelu Roşca a declarat că acordarea acestor tichete rămâne la latitudinea managerului. „În contractul colectiv de muncă avem reglementată masa caldă, iar ca să fie această chestiune modificată este nevoie de act adiţional. Odată uniformizate în cadrul CEO aceste tichete, rămân la pixul managerului şi, după cum ştim situaţia economică a CEO, există şanse foarte mari ca ele să nu mai fie acordate, iar legea să fie de partea conducerii. Dânşii nu-şi asumă, nu informează salariaţii, se folosesc de anumite cozi de topor pentru a implementa. Când va apărea această decizie în forurile de conducere voi lua în analiză acest aspect de încălcare a CCM“, a mai declarat Nelu Roşca, preşedintele sindicatului de la Roşiuţa. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: