Ruşeţ: Nu se poate renunţa la gradul de colonel

Senatorul Ion Ruşeţ a declarat ieri într-o conferinţă de presă că nu poate renunţa la gradul de colonel, pe care l-a primit de la ministrul Gabriel Oprea. Ruşeţ mai spune că acordarea gradului de colonel nu a fost un cadou ci a venit ca urmare a stagiului militar şi a absolvirii Colegiului de Apărare. 

Rep: O să renunţaţi la gradul de colonel?

I.R.: Gradul de colonel nu l-am cerut aşa că vă daţi seama că există proceduri legale, prevăzute de regulamentele militare. Nu există soluţia de a renunţa la acest grad de colonel, nu există această soluţie, să renunţi la un grad. El este acordat conform procedurilor regulamentelor militare.

Rep: A fost un cadou sau...

I.R.: Nu a fost un cadou. A fost o realitate, după ce am absolvit facultatea, după ce mi-am făcut stagiul militar 1,8 luni, am prins două majorări de stagiu militar în 1986, una a fost aprobată de fostul şef al statului, una de Marea Adunare, fiind şi absolvent al Colegiului de Apărare, vă daţi seama că...

Rep: Aţi trecut peste trei-patru grade...

I.R.: Nu ştiu...

Rep: De ce nu vi l-au dat mai devreme?

I.R.: Mi l-au dat când au considerat că este oportun şi regulamentar. Dacă totuşi există suspiciuni cu privire la acest ordin al ministrului, există proceduri legale, regulamentare care se pot îndrepta, de anulare a acestui ordin, actualul ministru poate să facă acest lucru, aşa că nu am nici un stres pe această problemă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: