Rușeț nu și-a dat demisia, rămâne să piardă și prezidențialele

Ion Rușeț va rămâne în funcția de președinte al Partidului Democrat Liberal, filiala Gorj, chiar dacă, așa cum spun membrii de partid, în ultimul an, sub conducerea sa, au obținut rezultate rușinoase la alegeri. Ultimul eșec al lui Rușeț a fost la alegerile parlamentare din 9 decembrie, când și-a pierdut mandatul, iar cel mai bun scor scos de un pedelist a fost sub 20%. Ion Rușeț a pierdut toate alegerile de când este preşedinte. Urmează cele prezidențiale.

O mână de pedeliști, cât a rămas în partid, anunța săptămâna trecută mare scandal în PDL, dacă Rușeț nu-și va da demisia. Secretarul executiv adjunct al PDL, Ion Fugaru, se prezenta ca fiind singurul care face opoziție în Gorj și anunța că se va întâlni cu ceilalți membri pentru a pune la punct un plan pentru a scăpa de Nicolae Davițoiu - președinte la PD-L Târgu Jiu și Ion Rușeț. Ieri, Fugaru nu a răspuns la telefon, semn că decizia de la București i-a cam dat peste cap planurile. Liviu Cotojman, vicepreședinte PD-L și primar la Roșia de Amaradia, a declarat că acum “așteaptă primăvara”.

Ion Rușeț a declarat că s-a luat o decizie la nivelul Colegiului Director, în ședința de vineri, care se referă la o analiză a organizațiilor până la data de 15 februarie. Mai mult, Rușeț spune că în luna mai va fi o Convenție a PDL, dar anunță că nu-și va depune candidatura pentru vreo funcție. Adică, o funcție la nivel central.

De ce trebuia să-și dea demisia

Primarul aproape exclus din PD-L, Ion Bîrcă, spune că era sigur că nu-și vor da demisiile. “Eu am și spus că nu-și dă demisa. Până și Blaga… Ce face Rușeț acum? Tace, trece valul și se gândește, și el și Davițoiu, doar om mai fi și noi la putere. Au vise frumoase. Toți spun că el și Davițoiu și-au bătut joc de partid. Ăștia trebuie scoși afară de mână. Nu vedeți ce procente am avut noi? Vă spun că dacă era domnul Manțog, acum nu închidea nimeni nici un colegiu”, a declarat primarul Bîrcă.

10 iunie, alegeri locale! PD-L Gorj a obținut un scor umilitor, 16,68% la vot politic. Atunci, organizaţia condusă de Ruşeţ a fost pe locul 36 pe ţară, faţă de locul 23 obţinut acum patru ani, şi atunci rezultatul fiind sub media pe ţară. PD-L a obținut la locale doar opt primari. PD-L are şase consilieri judeţeni faţă de nouă în 2004, opt primari în loc de 14 şi 2 consilieri municipali în loc de trei. Și atunci conducerea a promis analize și demisii.

A urmat referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, în 29 iulie, iar în luptă au intrat perdanții de la locale. Atunci, PD-L a suferit o nouă înfrângere, prezenţa la urne a gorjenilor a fost de 55,64 la sută.

Alte alegeri, aceiași oameni! Partidul Democrat Liberal ajunge la 10% la parlamentare. Cel mai mare scor a fost obținut de democrat-liberalul Ion Cupă, 19,74%, în timp ce candidatul pus pe colegiul 6 împotriva lui Ponta, Nicolae Davițoiu, nu a făcut nici pragul electoral de 5%.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: