Rusia: Percheziții la ziariști care anunțau dezvăluiri despre ministrul de Interne

Locuințele unor jurnaliști ruși care au anunțat o nouă anchetă privind presupusa avere ascunsă a ministrului de interne Vladimir Kolokoltsev, au fost percheziționate.

Site-ul de investigații Proekt a anunțat că redactorul-șef adjunct al publicației, Mihail Rubin, a fost arestat în fața locuinței jurnalistei care a realizat ancheta, Maria Zholobova, unde poliția efectua deja percheziții.

„Razia coincide îndeaproape cu investigația noastră asupra lui Kolokoltsev, care trebuie să apară astăzi. Am făcut anunțul ieri, poate a fost un fel de declanșator pentru sosirea lor”, a declarat jurnalista. Ofițerii efectuau percheziții și la locuința lui Roman Badanin, redactorul-șef al Proekt.

Poliția ar fi justificat descinderile cu un dosar penal de defăimare deschis în 2017 privind o știre care dezvăluia legăturile președintelui rus Vladimir Putin cu Ilya Trauber, un om de afaceri suspectat de conexiuni cu mafia, potrivit site-ului independent de monitorizare a poliției OVD-Info.

Ancheta realizată de Zhobolova afirmă că ministrul rus de interne este proprietarul real al unei vile în valoare de 200 de milioane de ruble (2,8 milioane de dolari) din cea mai bogată suburbie a Moscovei, proprietatea fiind trecută în acte pe numele unei rude îndepărtate a lui Kolokoltsev.

Proekt a scris de asemenea că fiul lui Kolokoltsev, Alexandr, deține proprietăți imobiliare de lux în valoare de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: