Rusoaica Alesia Groza aduce ceaiuri de pe tot Globul pentru gorjeni

A venit din Rusia pentru a deschie un magazin specializat în ceaiuri în Târgu Jiu. Alesia vrea să le dezvolte gustul gorjenilor pentru ceaiul de calitate. La ceainărie nu vin doar gorjeni, ci şi locuitori din Craiova şi Braşov. Pentru toţi se găseşte câte un remediu natural în mica ceainărie.

Alesia Groza s-a stabilit de doi ani de zile în oraşul lui Brâncuşi, după ce s-a căsătorit cu un târgujian. Are 28 de ani şi provine din oraşul rusesc Vladivostok. L-a cunoscut pe soţul său Claudiu, la Paris, unde a urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine şi Geopolitică. La facultate a studiat franceza şi araba, iar acum este o bună cunoscătoare a limbii române. De când a venit în oraş şi-a făcut foarte mulţi prieteni, care trec pe la ceainărie să îşi aleagă ceaiurile preferate. La fel ca în ţara de origine, Alesia vrea să le dezvolte gustul gorjenilor pentru ceaiurile de bună calitate. „La noi în Rusia se bea foarte mult ceai, de trei ori pe zi. Oamenii trebuie să se dezveţe să mai bea ceai la plic, ci trebuie să bea ceai vărsat, care este foarte gustos”, menţionează Alesia Groza.

Peste 50 de feluri de ceai

În micuţa ceainărie aflată în centrul oraşului se regăsesc ceaiuri cu arome speciale aduse de pe tot globul. Un an de zile s-a documentat despre proprietăţile ceaiurilor, iar acum le împărtăşeşte târgujienilor din experienţa sa. „Am vrut să îmi deschid o afacere şi am ales ceainăria pentru că nu exista aşa ceva aici. Îmi place foarte mult şi vreau să îi învăţ pe oameni să bea ceai vărsat, aşa cum trebuie. Avem aproape 50 de feluri de ceaiuri aici. Sunt din Africa de Sud, din Japonia sau China. Am adus ceai verde, alb, roşu sau negru. Toate au proprietăţi benefice pentru organism. Ceaiul alb este cules de maimuţe”, mai explică aceasta. Despre ceaiul roşu cules din inima Africii de Sud Alesia spune că este anticancerigen. „Este bogat în vitamine, fluor, zinc şi are proprietăţi antioxidante. Calităţile acestuia sunt recunoscute şi de cercetătorii japonezi. Ceaiul roşu nu conţine deloc cafeină şi teină, fapt pentru care poate fi consumat oricând, la orice oră”, spune Alesia Groza. Chiar dacă acum are o ceainărie mică, pe viitor intenţionează să o dezvolte.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: