La 12 ani suferă de epilepsie, iar părinţii nu au bani pentru tratament

Doi copii din comuna Fărcăşeşti vor un cadou cu totul şi cu totul special de sărbători. Micuţii îşi doresc ca sora lor să se facă bine, copila fiind bolnavă de epilepsie. Părinţii acestora nu au bani să meargă cu fata la medic, singurul venit al familiei fiind ajutorul social şi alocaţiile copiilor, bani care abia ajung pentru mâncare. Moş Crăciun, reprezentat de o echipă a postului de televiziune Gorj TV i-a vizitat pe cei trei fraţi. Micuţii au primit haine şi jucării.

Denisa Creţu are 12 ani şi suferă de epilepsie. Părinţii au depistat în urmă cu un an că au fata bolnavă, dar nu au bani să meargă cu ea la tratament. „A leşinat de mai multe ori, am fost cu ea la Târgu Jiu la spital, ne-a dat tratament dar nu am avut bani să-l cumpărăm, nici la control nu am mai mers că nu am avut cu ce”, a spus cu lacrimi în ochi mama Denisei. De la o zi la alta copila scade din ce în ce mai mult în greutate spre disperarea celor care i-au dat viaţă. Denisa nu i-a scris moşului în acest an pentru că de fiecare dată când i-a scris nu a venit. Ea speră ca măcar Dumnezeu să aibă grijă de ea şi de familia ei, se roagă şi în fiecare zi îi cere Domnului să-i dea sănătate şi mâncare. „Îmi doresc să ne fie bine, mie şi familiei mele”, a spus micuţa.

Denisa mai are o soră şi un frate de 9 respectiv 7 ani. Micuţii nu au primit niciodată daruri de la moşul, deşi au fost cuminţi mereu. În acest an sania moşului s-a oprit şi la poarta lor şi le-a adus multe jucării şi hăinuţe. „Îi mulţumim moşului pentru cadourile pe care ni le-a adus, nun e gândeam că o să vină” , a spus Geanina, sora Denisei.

În ciuda condiţiilor grele de trai cei trei fraţi învaţă foarte bine, notele din carnet îi fac pe părinţi să spere că Denisa, Cosmin şi Geanina  vor avea un viitor mai bun, vor scăpa de sărăcie.

Alt caz, altă poveste

Nu sunt singurii copii care au simţit că Moş Crăciun există! Alţi trei tineri din comuna Fărcăşeşti au primit cadourile dorite. Este vorba de fraţii Olteanu din comuna Fărcăşeşti. Micuţii au o viaţă plină de griji. Părăsiţi de mamă şi cu un tată care nu are un loc de muncă aceştia îmbracă hăinuţe primite de la vecini, iar jucării nu au. Ei nu-i cer tatălui nici măcar dulciuri pentru că ştiu că astfel nu ar mai fi bani pentru pâine.

Cei trei fraţi au fost părăsiţi de mamă în urmă cu cinci ani, când femeia s-a recăsătorit. Mai mult, în urmă cu câteva luni femeia şi-a ucis soacra, ea ar putea ajunge după gratii după ce va naşte copilul ce-l poartă în pântece. Dorel Olteanu şi-a îngrijit copiii cum a ştiut el mai bine, dar nu le-a putut oferi o copilărie tocmai frumoasă. Ajutorul social si alocaţiile copiilor sunt singurul venit al acestei familii. Gorj TV, cu ajutorul telespectatorilor cu suflet le-a dăruit copiilor cadouri de Crăciun. În casa familiei Olteanu nu a fost făcut focul în soba până acum din cauza că nu sunt bani pentru a cumpăra lemne astfel că micuţii se încălzesc cu ajutorul unui reşou.

UNPR s-a alăturat campaniei iniţiate de postul de televiziune Gorj TV„Moş Crăciun vine la toţi copiii” şi a dăruit cadouri lui Vlăduţ, un băieţel de 11 ani din comuna Teleşti.

Vlăduţ este în clasa a V-a. El este foarte bun la învăţătură, in special la Limba Română. El locuieşte într-o căsuţă împreună cu mama şi bunica, după ce tatăl i-a părăsit. Micuţul nu a mers la olimpiada de română dintr-un motiv inimaginabil. Nu a avut 5 lei să plătească taxa de înscriere. Impresionaţi de situaţia micuţilor, membrii UNPR l-au ajutat pe Moş Crăciun şi i-au dăruit băiatului rechizite, hăinuţe, dulciuri şi jucării. Băiatul speră ca pe viitor să aibă posibilitatea să meargă la olimpiadă, se roagă ca viaţa lui să se schimbe, şi să nu o mai vadă pe mama îngrijorată că nu are ce-i pune pe masă.

Galerie foto


Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: