S-a dat drept administratorul unei firme ca să-şi cumpere telefon

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor - I.P.J. Gorj, au documentat activitatea infracţională a unui târgujian, suspectat că a încheiat în mod fraudulos un contract de telefonie mobilă.

În fapt, din probatoriul administrat de către ofiţerii de investigare  a fraudelor, s-a constatat că, în data de 29 decembrie 2008, suspectul O.A., de 35 ani, din municipiul Târgu-Jiu s-a deplasat la un magazin de telefonie mobilă.

Aici, suspectul a relatat că intenţionează să încheie un contract de prestări servicii de telefonie. Suspectul s-a recomandat a fi administrator al unei firme din municipiu, iar în acest sens a prezentat angajatului magazinului un certificat de înregistrare fiscală fals. Uzând de falsa calitate de administrator, precum şi de o ştampilă falsă, suspectul l-a indus în eroarea pe reprezentantul magazinului, care  a încheiat cu aceasta un contract de prestări servicii de telefonie.

Beneficiind, în mod fraudulos, de un telefon mobil şi de abonamentul aferent, suspectul a creat firmei de telefonie, un prejudiciu estimat la suma de 5.885 lei.

Dosarul penal în care suspectul a fost cercetat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, competent cu soluţionarea.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: