S-a decis! Câţi mineri şi energeticieni vor fi daţi afară!

"Nu ne atingem de personalul direct productiv din CE Oltenia", a afirmat Doru Vișan, secretarul de stat din Ministerul Energiei, în contextul discuţiilor pe planul de restructurare de la CE Oltenia. Acest plan ar putea fi modificat în ședința ordinară a Adunării Generale a Acționarilor a CEO, din luna martie. Circa 1.000 de salariați ar urma să plece anul acesta, față de 2.000 cât planificase conducerea executivă a companiei încă de anul trecut. Dintre aceştia, circa 450 de persoane ies la pensie în următorii ani.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a avut vineri, 3 februarie, o primă întâlnire cu sindicatele din CE Oltenia. Sindicaliștii au primit garanții că planul de restructurare pentru acest an va fi modificat. "Au zis că o să convoace AGA ordinară în prima decadă a lunii martie pentru a modifica programul de restructurare. Anul acesta avem 2.000 de disponibilizări și ei trebuie să pună programul în concordanță cu ce vor, să-l rectifice. Vorbeau pe anul acesta de 1.000 de oameni și că nu vor fi din procesul de producție", a explicat Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie.

A promis că nu vor pleca muncitorii

Vișan le-a prezentat acestora situația actuală a companiei și care sunt prioritățile. "Prima și cea mai importantă problemă este bugetul, care să cuprindă și programul de restructurare, aprobarea de către AGA a acestui buget și a programului de restructurare, iar după aceea demararea negocierilor cu sindicatele pentru Contractul Colectiv de Muncă", a explicat oficialul.

Ordinea nu prea e respectată ținând cont de faptul că negocierile ar trebui să înceapă în data de 9 februarie. Secretarul de stat a dat garanții că anul acesta nu vor fi disponibilizați de la CE Oltenia salariații care lucrează în producție. "Nu ne atingem de personalul direct productiv și celelalte funcții care asigură stabilitatea Complexului Energetic Oltenia. Adică nu îi restructurăm", a spus Doru Vișan.

Liderii din Federația Univers au cerut venituri mai mari pentru mineri și energeticieni. "Ideea este una singură: revizuirea planului de restructurare și neapărat creșteri salariale. Aceasta este solicitarea noastră", a spus Gabriel Căldărușe, vicepreședinte al Federației Univers.

Secretarul de stat le-a mai promis liderilor sindicali că va face demersuri pentru ca CE Oltenia să obțină bani pentru rezerva de capacitate, astfel încât statul să aibă la dispoziţie grupuri pentru a putea asigura necesarul de energie, dar contracost.

Vizualizări: 9,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: