S-a emis avizul pentru drumul de mare viteză Craiova - Târgu Jiu

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Studiul de Fezabilitate a emis astăzi avizul pentru drumul de mare viteză Craiova - Târgu Jiu. 

Conexiunea dintre cele două municipii din Oltenia se va realiza prin Autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503) și prin  Drumul expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100).

Traseul acestui drum de mare viteză este structurat în șase loturi, cu o lungime totală de 110 km și se va desprinde din Drumul Expres Craiova-Piteşti, din nord-estul Municipiului Craiova, având ca punct final sud-estul Municipiului Târgu Jiu (varianta ocolitoare Târgu Jiu), traversând următoarele uat-uri: Ghercești, Simnicu de Sus, Craiova, Isalnița, Almaj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu.

Valoarea estimată a investițiilor este de 13,9 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.

Proiectul este cuprins în Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021.

Vizualizări: 1,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: