S-a înmuiat zvâcul

Campania electorală pentru alegerea preşedintelui a început mult prea devreme faţă de termenul stabilit de lege, fapt pentru care dă semne de oboseală. Consultanţii mai străini sau mai autohtoni şi-au cam epuizat ideile, iar candidaţii, de ceva timp, fac totul la plezneală. Un pic de zvâc a tresărit la liberali care, în lipsă de idei, au găsit una proastă de tot şi anume au hotărât să-l însoare pe Crin Antonescu. Zic că este o idee proastă să-l însoare înainte de alegeri, pentru că aşa văduv cum este avea şanse să culeagă multe voturi măcar de la tot felul de „fete” coapte, care s-ar fi văzut măcar pentru o clipă în vis alături de cel care aspiră la preşedinţie. Aşa s-au dus şi voturile astea şi va rămâne cu ceea ce au liberalii, adică cu mai nimic şi cu posibilitatea expirată de a intra în turul doi. Mireasa aleasă demult, Adina Văleanu, coaptă bine şi ea, nu va stârni mari emoţii în rochia albă imaculată, chiar dacă va ţine pagina întâi a câtorva ziare patriciene sau televiziuni vânturiene. De aceeaşi culoare politică, cei doi miri nu vor produce furorile la care se aşteaptă consultanţii lor, chiar dacă nunta va avea lor în plină campanie electorală. Altceva era dacă Antonescu se însura cu o doamnă din alt partid politic, cu o fătucă din lumea mondenă a Bucureştiului sau pur şi simplu cu o fată sănătoasă din judeţul său „natal”. Ar fi văzut lumea că la liberali nu se închide cercul! Dar, până să-i cânte lăutarii europarlamentarei Văleanu „Ia-ţi mireasă ziua bună, de la fraţi şi de la mumă”, în coaliţie iar bate vânt de război. Recenta ejectare a celor patru social democraţi din Ministerul Transporturilor i-a lăsat cu gura căscată pe aliaţi, care, după ce s-au dezmeticit, au ameninţat şi ei cu contramăsuri. Liviu Dragnea, pe cai mari până când se răzgîndeşte şi iar demisionează, a scos sabia la democrat liberali şi i-a ameninţat că şi miniştrii lui vor proceda la fel, în sensul că-i vor da afară pe funcţionarii şi demnitarii democrat liberali. După cum se ascut ambiţiile şi după cum îşi dau unii altora peste gură, până la toamnă o să avem ministere monocolore, adică vom avea două guverne într-unul singur care vor fi total paralele chiar şi cu realităţile care ne dor pe noi. După celebrul îndemn “daţi, mă, în ei, că sunt vulnerabili!” Geoană s-a ascuns în China, unde credem că va urma un tratament naturist sau de acupunctură pentru revitalizarea zvâcului mort. 
Cum el nu mai poate să se însoare deocamdată, în speranţa obţinerii voturilor care ar putea să-l conducă la Cotroceni, ne aşteptăm să facă pe mortul în păpuşoi atunci când va fi întrebat de ce partidul pe care l-a condus pe cele mai înalte culmi nu l-a lăsat pe celebrul Năstase să-şi dovedească nevinovăţia în instanţă. De ce a preferat să-l ţină aşa cu anatema posibilei vine de corupţie de care se pare nu va scăpa niciodată, nu pentru că nu vrea, ci pentru că este prizonierul partidului. 
Băsescu pare departe de ciocnirile şi frecuşurile celor două partide pe care le ţine la microscop şi din când în când mai dă un comunicat prin care le arată pisica moartă. Până în toamnă, când se va arunca pe bune în luptă, face pe ici, pe colo doar scurte antrenamente. 


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: