S-a întors la Târgu Jiu. Definitiv! Caragea – proaspăt pensionar, tânăr scriitor

Cariera profesională în cadrul Ministerului de Interne s-a încheiat în mod oficial vineri pentru fostul comandant al IPJ Gorj, comisarul șef Viorel Salvador Caragea. Acesta s-a retras din activitate, ieșind la pensie, împlinind limita de vârstă care îi permitea ieșirea din sistem încă din toamna anului trecut. A preferat însă să mai rămână câteva luni în fruntea Centrului Chinologic de la Sibiu, acolo unde a fost șef începând cu anul 2015. Până atunci, Caragea a condus Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, funcție în care a gestionat derularea mai multor anchete penale de răsunet, dar și desfășurarea fără probleme a alegerilor parlamentare, locale ori prezidențiale ce au avut loc la nivelul județului.

Acum, de numele lui Caragea se leagă din nou posibilitatea intrării acestuia în politică, unii dintre actorii politici locali dându-l ca și candidat pentru alegerile anticipate ce vor avea loc luna viitoare la nivelul Primăriei Târgu Jiu. Zvonuri de acest gen au fost și anul trecut, când Caragea era încă în funcție la nivelul Centrului Chinologic de la Sibiu.

„Am probleme financiare. Nu intru în lupta politică”

Fostul şef al IPJ Gorj nu confirmă intrarea în cursa electorală, dar nu spune că nu ar fi interesat de o asemenea bătălie peste câțiva ani. Acum invocă motivele financiare pentru a rămâne pe tușă până în 2020. „Am rate, am CAR-uri de plătit, am problemele mele financiare. Să ne înțelegem, nu mă plâng de salariul pe care l-am avut, dar ca să intri într-o luptă politică la acest nivel e nevoie de bani, ca să și câștigi. Eu nu am posibilitățile acestea financiare și, ca urmare, nu o să mă vedeți în această luptă politică, așa cum au spus unii sau alții”, spune fostul șef al IPJ Gorj.

Are multe de scris!

Fostul comandant se pregătește însă să scoată pe piață o carte, una destul de voluminoasă, în care va povesti multe din activitatea ultimilor săi ani. În carte se vor regăsi inclusiv personaje precum Miron Cozma, sindicalistul cu care Caragea a avut un conflict în timpul grevei minerilor din 1994, el fiind singurul polițist din Gorj care la acea vreme a avut curajul să îi spune fostului lider sindical că nu are voie cu mașina în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. În carte, Caragea va vorbi și despre experiența pe care a căpătat-o la Sibiu în ultimii ani.

„Rasa canină care se trage din lupi poate fi tratată de jigodie. E o boală transmisibilă la oameni, iar cei care apucă să o ia devin javre. Cartea pe care o scriu sper să fie gata cât mai curând. Sunt pe la pagina 800 și am ajuns de abia pe la anul 2015. Mai sunt multe de scris, dar e timp pentru toate. Pentru Miron Cozma am dedicat un capitol aparte”, spune Caragea. De altfel, acesta s-a întâlnit de mai multe ori în ultimii ani cu Cozma, relațiile dintre ei devenind unele normale, după ce și Cozma a declarat că apreciază activitatea fostului comandant al IPJ Gorj. Cei doi s-au întâlnit ultima dată la sfârșitul lunii aprilie la o nuntă la Târgu Jiu, Caragea fiind acolo naș, iar Cozma, unul dintre invitații speciali ai mirilor.

Vizualizări: 14,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: