S-a stabilit când şi cum va fi schimbat gazonul de pe „Ion Oblemenco”

Problema gazonului de pe stadionul Universităţii Craiova s-a rezolvat după ce antrenorul Victor Piţurcă şi primarul Craiovei au discutat 7 ore  pe această temă. Gazonul a devenit deja impracticabil şi face tot mai multe victime printre fotbalişti, schimbarea  acestuia fiind inevitabilă. Gazonul era în teremenul de garanţie şi ar trebui schimbat de către constructor, pentru că s-au respectat cerinţele din contractul   de garanţie iar pe gazon nu a evoluat decât  o singură  echipă.

Antrenorul Victor Piţurcă împreună cu primarul oraşului Craiova, Mihail Genoiu, au discutat cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale pentru Investiţii (CNI) şi cu constructorul arenei timp de aproximativ  7 ore, stabilind modul cum se poate schimba gazonul. La finalul discuţiilor, Victor Piţurcă a refuzat să facă declaraţii, spunând că este epuizat după atâtea ore de negocieri.

Primarul Mihail Genoiu a precizat că gazonul va fi înlocuit în luna octombrie însă numai în cazul în care constructorul stadionului va efectua lucrarea. Dacă va refuza constructorul să schimbe suprafaţa de joc, atunci o vor face Primăria Craiova şi CNI, care vor instala un gazon mixt, dar acest lucru nu se va întâmpla în curând, ci după licitaţii şi alte etape presupuse de cheltuirea unor bani de la buget, cel mai sigur la anul.

”Gazonul va fi schimbat. Sunt două variante: una, să-l schimbe constructorul, în garanție. Aceasta e cea mai rapidă, s-ar face în cursul lunii octombrie, între 5 octombrie și 3 noiembrie, când e pauza competițională. Constructorul și-a luat toate informațiile, a văzut starea gazonului. Miercuri ne va anunța dacă va face lucrările sau nu. În situația în care constructorul va da un răspuns negativ, am stabilit că vom face împreună cu CNI schimbarea de gazon, urmând să ne îndreptăm împotriva constructorului pentru a recupera contravaloarea garanției. Dacă va fi schimbat de noi cu CNI, atunci gazonul va fi mixt. Nu vom face rabat de la calitate, voi schimba cu gazon de cea mai bună calitate. Dacă nu va face constructorul, ne va duce pe noi mult peste termenul din octombrie”, a declarat Mihail Genoiu.

La discuţiile cu constructorul arenei a fost chemat chiar şi medicul echipei, Claudiu Stamatescu, acesta confirmând pericolul pe care-l reprezintă starea gazonului pentru jucători.

Galerie foto


Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: