Pandurii vrea chirie pe terenul de joc, Primăria se opune

Stadionul din Târgu Jiu nu a fost preluat dar stârneşte deja controverse legate de folosirea terenului de joc de către alte echipe. Cei de la Pandurii vor să perceapă chirie pentru terenul de joc, pe perioada contractului de comodat, motivând că au amenajat şi îngrijit terenul. Primăria Târgu Jiu nu este de acord cu acest lucru pentru că este proprietarul arenei.

Suprafaţa terenului de joc este una nouă, pe care nu s-a mai jucat de cinci ani, terenul fiind construit de clubul Pandurii care s-a ocupat permanent de întreţinerea suprafeţei de joc.

După ce vechea arena s-a demolat, gazonul şi pista de atletism, care fuseseră amenajate de clubul Pandurii şi inaugurate în 2012, nefiind folosite decât un an, au rămas intacte. Lucrările la tribune şi spaţiile anexe ale stadionului s-au efectuat în jurul acestora, fară care cele două investiţii, făcute din banii clubului Pandurii, să fi afectate în primă fază. Totuşi pista de atletism a avut de suferit din cauza utilajelor grele, fiind înlocuită pe cheltuiala constructorului, dar terenul de joc a rămas efectiv cum a fost amenajat de Pandurii, având instalaţie de irigare programată pe calculator şi instalaţie de degivrare pe timp de iarnă.
Fost preşedinte la Pandurii când s-a construit noul teren, Marin Condescu susţine că clubul trebuie să perceapă chirie pentru teren echipelor care vor evolua pe acesta ca gazde: „Referitor la celelalte echipe care vor să joace aici, sunt binevenite, dar trebuie să plătească chirie pentru gazon la Pandurii, iar Primăriei pentru celelalte utilităţi. Suprafaţa de joc este investiţia echipei Pandurii, la fel şi încălzirea subterană a terenului, cât şi pista. Cât timp s-a lucrat la tribune, gazonul şi pista, pe care noi le modernizasem încă dinainte să se dărâme fostul stadion, au rămas intacte, fiind conservate. A mai trebuit să facem însă unele retuşuri dar gazonul se prezintă impecabil".

Primarul Marcel Romanescu îl contrazice pe preşedintele Adunării Creditorilor de la Pandurii şi spune că echipa va putea să recupereze banii investiţi din vânzarea biletelor de intrare la meciuri: „Eu vreau să cred că ne vom înțelegem cu Clubul Pandurii pentru că toată lumea va avea de câștigat. Pandurii poate să impună un anumit tarif pentru biletele de intrare. Cu ei avem un contract de comodat, nu am transmis proprietatea stadionului.  Municipalitatea pune la dispoziție stadionul dacă Clubul Pandurii a făcut anumite investiții, dar asta nu înseamnă că după ce au investit în teren au devenit proprietari. Pe baza acelui contract de comodat Pandurii nu plătește folosirea stadionului”.

Pandurii Târgu Jiu a preluat, atunci când a semnat contractul de comodat, un stadion în paragină, fără scaune, fără vestiare, fără iarbă pe teren, reuşind de-a lungul timpului să îl aducă la standarde europene, UEFA aprobând să se dispute la Târgu Jiu un meci din preliminariile Europa League.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: