S-a terminat repartizarea computerizată în licee

Emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a au luat sfârşit vineri, odată cu repartizarea lor în liceele din judeţul Gorj. Din nefericire, 45 de elevi nu au ocupat nici un loc într-un liceu din judeţ din cauza faptului că nu au completat pe fişa de înscriere mai multe opţiuni. Au fost şi elevi care au optat pentru o viitoare carieră militară, şi din această cauză reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se mândresc cu faptul că judeţul Gorj este pe primul loc cu 22 de elevi admişi la liceele de profil din ţară.

Vineri au fost afişate la şcolile gimnaziale listele cu locurile ocupate de elevii în liceele din judeţul Gorj.  În urma repartizării computerizate aproximativ 3.850 de elevi au fost admişi în liceele din Gorj. Din nefericire 45 nu au ocupat nici un loc în liceu din cauza faptului că nu au completat mai multe opţiuni pe fişa de înscriere, în condiţiile în care au rămas 459 de locuri libere în unităţile de învăţământ liceal. Ei mai au o şansă la a doua sesiune de repartizare în perioada 6-10 iulie, când pot opta pentru un loc rămas neocupat. Cea mai mare notă de admitere la nivelul judeţului a fost 9.88, iar cea mai mică 4.65.   

„S-a realizat admiterea computerizată, iar la nivelul judeţului am avut 3851 de elevi repartizaţi, însă au rămas şi 45 de absolvenţi nerepartizaţi datorită faptului că nu au pus pe fişa de înscriere suficiente opţiuni pentru a putea ocupa unul din cele 459 de locuri rămase neocupate în liceele din Gorj.”, a precizat Vasile Antonie, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Gorjul are cei mai mulți admiși la liceele militare

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se mândresc cu faptul că judeţul Gorj ocupă locul întâi pe ţară cu cei mai mulţi elevi admişi la liceele militare. „Putem să ne lăudăm că avem 23 de elevi admişi la liceele militare, ceea ce înseamnă aproape o clasă şi suntem pe locul întâi în ţară din acest punct de vedere. Ca şi în anii trecuţi, Gorjul a dat cei mai mulţi simpatizanţi ai unei cariere militare”, a subliniat Vasile Antonie.

Din nefericire, 330 de elevii nu au intrat în această etapă de repartizare computerizată pentru că au rămas corigenţi sau cu situaţia şcolară neîncheiată. 

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: