S-au specializat în falsuri pentru a primi gradaţii de merit

Pentru a obţine punctaje mari la gradaţii dascălii gorjeni sunt în stare să ataşeze orice la dosare. Obişnuiţi ca în anii trecuţi, când actele trase la xerox sau scanate erau trecute cu vederea de membrii comisiilor întocmite la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, dascălii gorjeni şi-au încercat şi de această dată norocul. Însă în urma unei verificări întocmite la dosarele învăţătorilor s-a constatat că cei care le croiesc celor mici un drum în viaţă nu sunt chiar atât de corecţi.

Dacă unul dintre aceştia a venit la Inspectorat doar cu coperta de la o carte inexistentă, alţii au venit cu adeverinţe sau cu procese verbale din care reieşea că au desfăşurat activităţi cu elevii de la clasă. Însă activităţile derulate au pierit atunci când dascălii au fost somaţi să prezinte adevăratele acte. Toţi cei care nu au prezentat originalele au fost nevoiţi să îşi retragă dosarele depuse.

„Activităţi“ cu Primăria Rovinari

Una dintre învăţătoarele care nu a putut să demonstreze că a derulat activităţi cu copiii în parteneriat cu Primăria Rovinari este Loredana Teică de la Şcoala Generală nr. 1 din Rovinari. Aceasta a prezentat adeverinţe scanate la dosarul de gradaţii, care ar fi fost solicitate de la Primăria Rovinari. Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj, este cea care a cerut ca învăţătorii să prezinte şi actele în original. „Loredana Teică a adus adeverinţe scanate date de Primăria Rovinari, însă nu au fost găsite în original. Din acestea reieşea că a derulat activităţi cu copiii, în colaborare cu Primăria Rovinari”, spune Camelia Bibere.

Învăţătoarea Loredana Teică spune că nimic din ceea ce susţine Inspectoratul Şcolar nu este adevărat. Supărată că presa pune întrebări, aceasta închide telefonul ziariştilor în nas.

Directorul, uimit că a semnat falsuri

Directorul Şcolii Generale nr. 1 Rovinari spune că nu şi-a dat seama, atunci când a semnat actele respective, că sunt false. Acesta a mers pe încredere şi a semnat tot ce i s-a prezentat. Grigore Curcanu spune că a rămas şi el uimit atunci când a aflat că respectivele documente erau false. „Actele prezentate erau aproape perfecte. Cei de la Inspectoratul Şcolar aşa au considerat, că unele ar fi false. Eu nu mă pricep la falsuri. Trebuie să ai cel puţin informatica ca să îşi dai seama că un document este fals”, spune Grigore Curcanu, directorul instituţiei în cadrul căreia profesează învăţătoarea Loredana Teică.

A minţit că a lucrat ca voluntar

O astfel de metodă a fost adoptată şi de învăţătoarea Luminiţa Oproiu, titulară la Liceul cu Program Sportiv şi detaşată la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

 „Au fost aduse procese verbale cu activităţi din proiecte. Luminiţa Oproiu a prezentat două procese verbale dintr-un proiect Comenius, derulat în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, din care reieşea că a participat la activităţi de voluntariat prin care ar fi dus ajutoare la familii. Nici aceasta nu a putut aduce originalele”, afirmă Camelia Bibere.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: