Să nu uitaţi să bateţi din palme...

Alegerile s-au terminat şi de acum înainte începe circul. Vremea rea a fost cea care a stabilit procentul de participare la vot, iar câştigătorii nu vor putea fi prea mândri de rezultat, pentru că, după toate estimările, procentul de participare nu va trece de 40%. Asta înseamnă că în condiţiile în care PSD va fi partidul care va avea cele mai multe mandate parlamentare nu se mai poate lăuda că ţara îl doreşte.

Important este ce se va întâmpla după consultările de la Cotroceni. Chiar şi cu puţin înainte de închiderea urnelor, preşedintele Băsescu a dat de înţeles că nu va lăsa ţara pe mâna pro-ruşilor sau pro-chinezilor şi o va încredinţa unei persoane pro-europene şi pro-atlantice.

Cum nici Ponta şi nici gaşca lui nu sunt cunoscuţi ca fiind mari fani ai Europei, este clar că nu vor mai avea posibilitatea să-şi aşeze fundurile pe scaunele de la Palatul Victoria. De frica lui Dan Diaconescu, Ponta nu s-a mai dezlipit de Tg. Jiu, oraş spre care s-au îndreptat toate privirile la aceste alegeri. Dacă Diaconescu reuşea să-l facă pe Ponta să nu intre decât la redistribuire în Parlament, i-ar fi făcut drumul mai uşor lui Băsescu. Nici aşa nu cred că Ponta va fi învestit premier, cu toate părerile specialiştilor care-l dau ca sigur, chiar şi după cea de-a doua nominalizare.

Băsescu nu mai are ce pierde, el ştie că nu va putea convieţui cu Ponta, Voiculescu şi Antonescu încă doi ani, fapt pentru care nu va risca să intre în istorie definitiv şi să accepte să fie suspendat pentru a treia oară, chiar dacă, să zicem, ar câştiga şi de data aceasta. Cu Ponta şi Voiculescu la guvernare Băsescu va fi sigur suspendat. Şi atunci ? Mai bine nu-l numeşte pe Ponta şi merge până acolo încât dizolvă Parlamentul care, în loc să se micşoreze ca număr de parlamentari, se măreşte din 4 în 4 ani de o să ajungem o ţară de parlamentari.

Sigur o să sară pontiştii în sus şi o să spună că nu ne trebuie o criză acum. Măi fraţilor, vi se pare că am ieşit vreodată din criză, vi se pare că vom ieşi vreodată din foame ? Măcar circ să avem,  dacă altceva nu se mai poate! Am răsfoit zilele acestea presa vremii din perioada când PSD era la Guvernare, era de fapt la putere şi m-am îngrozit. Dacă doar o mică parte se va reedita şi acum, mă refer la toate vânzările botezate privatizări, este clar ce ne aşteaptă. Ultima redută a unui sistem ce vizează siguranţa naţională, sistemul energetic, de care depinde până la respiraţie judeţul Gorj, va fi vândut. După atâta secetă, vă daţi seama ce foame teribilă au? Atunci să vă văd cum mai bateţi din palme.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: