Sabin Cornoiu ocupă locul lui Daniel Antonie în Consiliul Judeţean

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, va deveni consilier judeţean în locul lui Daniel Antonie, noul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Ciprian Florescu, purtătorului de cuvânt al PSD Gorj, nu exclude posibilitatea ca validarea lui Sabin Cornoiu să aibă loc chiar în şedinţa Consiliului Judeţean din această lună. La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Gorj spune că nu se aştepta să devină consilier judeţean într-un timp atât de scurt, dat fiind faptul că s-a înscris în PSD vara trecută.

Consiliul Judeţean Gorj se aşteaptă ca în aceste zile să primească demisia lui Daniel Antonie, noul şef al Diviziei Miniere. Social-democraţii spun că în locul lui Daniel Antonie va fi validat tot un membru PSD, primul pe listă fiind Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj. „Sabin Cornoiu este primul pe listă. În momentul în care domnul Daniel Antonie îşi va depune demisia vom face atât demersurile administrative, cât şi cele din punct de vedere politic. Există posibilitatea ca postul să fie vacantat în prima şedinţă de Consiliu Judeţean şi tot atunci USL-ul să-l valideze pe Sabin Cornoiu. În momentul de faţă, se verifică oportunitatea şi compatibilitatea acestuia”, a declarat Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

„Nu credeam că voi ajunge consilier judeţean”

Sabin Cornoiu nu se aştepta să ajungă consilier judeţean întrucât este încris în PSD doar de vara trecută, până atunci nemaifăcând parte din nici un partid politic. Ba mai mult, spune că s-a simţit onorat atunci când a fost coptat de social-democraţi. „Am fost onorat că PSD-ul m-a coptat să fiu membru de partid. Mi s-a oferit această şansă vara trecută, până atunci nimeni nu m-a întrebat nimic referitor la politică. Sincer să fiu nu mă gândeam că voi ajunge consilier judeţean. În momentul în care s-au făcut listele nu am avut nici o pretenţie, am luat-o ca pe o chestiune de onoare. M-am simţit onorat că mă număram printre oamenii cu care PSD-ul dorea să meargă în faţa electoratului. Nimeni nu credea că PSD-ul va câştiga atâtea mandate încât să se ajungă şi în partea a doua a listei”, a declarat Sabin Cornoiu. Acesta este convins că nu vor exista probleme privind compatibilitatea sa, dată fiind funcţia pe care o ocupă la o instituţie subordonată Consiliului Judeţean. „Sunt compatibil cu funcţia de consilier judeţean. Nu vor exista probleme în acest sens pentru că legea a fost analizată amănunţit întrucât înaintea mea a fost validat domnul Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”. Sper ca din postura de consilier judeţean să ajut judeţul şi instituţia pe care o conduc”, a menţionat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: