Salariata „frustrată” dată afară de primar, reangajată de instanță

O fostă salariată a Primăriei Bîlteni a câștigat în instanță reangajarea pe post. Femeia a fost dată afară din instituție, imediat după ce a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea primarului Vasile Vlăduleanu.

Este vorba tocmai de consiliera de la Urbanism pe care primarul a numit-o „frustrată” pentru că l-a reclamat, anul trecut, pentru camerele video montate în instituţie.

Daniela Maria Coandă spunea, la vremea respectivă, că funcţionarii din primărie, monitorizaţi video de primar, se simt terorizaţi. „Mă deranjează că stau monitoarele la primar în birou. Nu este normal”, spunea femeia. A făcut sesizare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, iar primarul a fost sancţionat cu avertisment.

Relațiile între cei doi au devenit tot mai tensionate, iar, la scurt timp, funcționara a fost concediată, după mai bine de două decenii de muncă în administrația de la Bîlteni.

Fosta salariată a deschis mai multe procese în instanță împotriva primarului Vlăduleanu. Joi, Tribunalul Gorj a dispus reangajarea funcționarei și achitarea drepturilor salariale de care a fost privată.

„Admite acțiunea. Anulează raportul de evaluare a performanţelor individuale nr.14178/22.08.2019 şi adresa nr. 14450/27.08.2019. Anulează dispoziţia nr. 272/26.08.2019 şi dispoziţia nr. 274/27.08.2019. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior şi obligă pârâtul la plata despăgubirilor reprezentând drepturi salariale la care este îndreptăţită reclamanta, între data eliberării din funcţia publică şi data reintegrării, drepturi ce vor fi indexate cu rata inflaţiei, până la data plăţii efective”, se arată în minuta sentinței.

Hotărârea nu este definitivă și, cu siguranță, primarul o va ataca în instanță.

Vizualizări: 7,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: