Salariaţii CE Oltenia, vineri în „fără plată”, marţi la serviciu

Cei aproape 19.000 de salariaţi ai CE Oltenia vor fi chemaţi marţi, 25 iunie, la serviciu, deşi iniţial era una din cele patru zile de concediu fără plată programate de conducere pentru această lună. Minerii şi energeticienii vor fi totuşi vineri în a treia zi de „fără plată” din această lună. Sindicatele au declarat că Ciurel a făcut astfel un pas înapoi, în timp ce conducerea CE Oltenia susţine că a renunţat la ziua fără plată la înţelegerea pe care a făcut-o direct cu salariaţii. Astăzi erau programate discuţii în comisia paritară, în care sindicatele intenţionau să ceară conducerii să renunţe la concediul fără plată, mai ales că acesta afectează nu numai salariile, ci şi vechimea în muncă.

Complexul Oltenia a lucrat ieri cu şase grupuri energetice, iar prognoza arată că şi în următoarele zile va fi cerere mare de energie. Astfel, CE Oltenia a decis să renunţe la una din cele două zile de concediu fără plată care mai erau programate în iunie pentru cei aproape 19.000 de salariaţi. Astfel, angajaţii vor fi vineri în fără plată, luni este liber de Rusalii, iar marţi vor fi la lucru.

Interesant este că o solicitare în acest sens a sindicatelor ar fi trebuit analizată astăzi în comisia paritară, dar conducerea a anunţat de ieri măsura, subliniind că a avut o înţelegere în acest sens direct cu salariaţii. „Având în vedere perioada secetoasă prognozată în următoarele zile, funcţionarea cu un număr de 5 grupuri energetice şi în conformitate cu înţelegerea pe care Directoratul a făcut-o în mod direct cu salariaţii CE Oltenia, se revine la programul normal de lucru în data de 25.06.2013, iniţial declarată ca zi de concediu fără plată”, se arată în comunicatul CE Oltenia, care induce ideea că sindicatele nu sunt luate în calcul.

Sindicatele au reacţionat la anunţ şi au spus, prin preşedintele Marin Condescu, că important este că Laurenţiu Ciurel a făcut un pas înapoi şi că oamenii sunt chemaţi la lucru. Gheorghe Etăgan, secretar general al USMO, a declarat ieri dimineaţă că sindicatele se întâlnesc astăzi, la ora 10, cu administraţia CE Oltenia şi vor lua în discuţie posibilitatea renunţării la o zi de concediu fără plată, negociere care nu-şi mai are rostul.

Canicula porneşte grupurile CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a lucrat ieri cu şase grupuri energetice: trei la Turceni şi trei la Rovinari. Din cauza caniculei, consumul mediu naţional a crescut cu circa o mie de MWh, ajungând la aproape 8.000 MWh. Recordul în piaţă îl deţine însă Hidroelectrica cu livrări în sistemul energetic naţional de peste 3.300 MWh. CE Oltenia a intrat în sistem cu circa 1.400 MWh, la fel ca şi Nuclearelectrica.

Potrivit directorului Diviziei Energie, Aurel Medinţu, previziunile pentru săptămânile următoare au devenit optimiste, iar probabil marţea viitoare va fi pornit un grup al termocentralei Craiova 2.

PROMISIUNE

Directoratul CE Oltenia a anunţat ieri că „va lua toate măsurile, aşa cum s-a angajat, pentru ca diminuarea salarială din luna iunie să fie recuperata în lunile următoare, când situaţia economică a societăţii ne va da siguranţa unei profitabilităţi la finele exerciţiului bugetar 2013”. În acelaşi comunicat, conducerea societăţii le mulţumeşte salariaţilor care au înţeles conjunctura economică nefavorabilă prin care a trecut compania în ultimele săptămâni.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: