Salariaţii CJ Gorj nu vor să dea sporurile înapoi

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj nu vor sub nici o formă să înapoieze sporurile de dispozitiv şi fidelitate încasate ilegal în 2009. Ei au acţionat din nou în instanţă Camera de Conturi care a decis în urma unui control că banii au fost încasaţi ilegal şi trebuie restituiţi.

Zeci de angajaţi ai Consiliului Judeţean Gorj au primit anul trecut pe lângă bani pentru a-şi cumpăra haine şi hrană, sporuri de dispozitiv şi fidelitate. Nici nu au apucat bine să cheltuiască banii că au şi primit vestea că au încasat sumele respective ilegal.

În urmă cu trei zile, Consiliul Judeţean Gorj a acţionat în instanţă Camera de Conturi Gorj, instituţia care în urma unor verificări a decis că banii respectivi au fost încasaţi ilegal. „În urma controlului de fond pe 2009 Camera de Conturi Gorj a constatat că drepturile salariale obţinute prin contractul colectiv de muncă de către salariaţi sunt nelegale anumite sporuri prevăzute în acel contract de muncă începând cu sporul de dispozitiv. Au făcut contestaţie la Camera de Conturi Bucureşti, acesta a fost admisă parţial reţinând în încheierea contestaţiei sporuri legate doar de achiziţionarea de îmbrăcăminte şi hrană. A fost efectuată o altă acţiune în instanţă de anulare a raportului realizat de Camera de Conturi”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Ion Călinoiu speră că instanţa va anula acel act de control, iar angajaţii instituţiei vor rămâne cu banii.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: