Salariaţii concediaţi de la Sind Jilţ, angajaţi la Minprest

Persoanele concediate de la Sind Jilţ ar putea fi angajate la Minprest. Declaraţia îi aparţine lui Ion Cornescu, preşedintele Asociaţiei Eurojob. Acesta spune că Directoratul Complexului Energetic Oltenia caută soluţii pentru aceşti angajaţi, mai ales că este vorba despre persoane care au cedat terenuri companiei în schimbul locurilor de muncă.

„Conducerea caută soluţii pentru cei care au fost expropriaţi şi sunt disponibilizaţi de la Jilţ, pentru a le oferi un post la Minprest, unde CE Oltenia este acţionar majoritar. Vom interveni pe cale amiabilă, dacă nu se poate îi vom ajuta să introducă acţiuni în instanţă. Minprest are tarife mult mai mici decât cele două societăţi (n.red- Sind Jilţ şi Olservmin) şi nu se face aşa mare risipă. Este posibil ca bugetul să fie majorat şi să absoarbă şi pe cei de la Sind Jilţ“, a spus Cornescu, aceasta adăugând că tarifele de la Minprest sunt mai mici cu 30% faţă de firmele sindicatelor. Sind Jilţ a disponibilizat 174 de salariaţi deoarece bugetul societăţii a fost redus cu 40%.

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a declarat că va prelua aceşti angajaţi dacă CEO îi va majora bugetul. „Dacă se vor bugeta locuri, să vină. Nu am nicio problemă, dar la momentul acesta nu avem buget şi pentru ei, suntem pe muchie de cuţit. Nu am discutat cu conducerea despre acest lucru, până acum, sunt declaraţii sindicale. Dacă se vor da bani, îi vom angaja“, a spus Giorgi. 

În cazul în care cei 174 de gorjeni nu vor fi încadraţi la Minprest, Cornescu spune că Eurojob este dispusă să-i ajute pentru a acţionat firma în instanţă. (M.B.)

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: