Salariaţii din sistemul sanitar ameninţă cu proteste

Sistemul sanitar ar putea fi blocat imediat după Paşti din cauza unor proteste cu care ameninţă membrii Federaţiei Sanitas. Valentin Popa, liderul sindical din Gorj, spune că Ministrul Sănătăţii trebuie să respecte prevederile acordului încheiat cu Federaţia Sanitas, în urmă cu mai puţin de două luni, prin care se garantează acordarea tuturor drepturilor salariale şi a locurilor de muncă.

Membrii Federaţiei Sanitas ameninţă că vor ieşi în stradă în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu va garanta acordarea tuturor drepturilor salariale, sporuri şi tichete de masă. Reprezentanţii sindicaliştilor din Gorj spun că deja, în alte judeţe din ţară, angajaţii din sistemul sanitar se confruntă cu mari probleme financiare. „Sunt 6-7 judeţe din ţară unde deja au apărut probleme cu acordarea drepturilor salariale. Problema continuă să se extindă la nivel naţional. Deocamdată, la Gorj nu sunt astfel de probleme, dar ne vom alătura protestelor atât din spirit de solidaritate faţă de colegii noştri, cât şi pentru a preveni nişte necazuri de care sistemul sanitar din Gorj nu are nevoie”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj. Acesta a mai precizat că există tensiuni în rândul membrilor de sindicat din cauza faptului că Ministerul Sănătăţii nu respectă acordul încheiat cu sindicatele, în urmă cu mai puţin de două luni, prin care se garantau asigurarea drepturilor salariale şi păstrarea locurilor de muncă. „Am trimis proteste scrise la Ministrul Sănătăţii şi la premierul Victor Ponta şi sperăm ca problemele să se rezolve. Până la Paşti nu va fi nici un fel de mişcare sindicală urmând ca apoi, în condiţiile în care lucrurile se complică, să pichetăm sediul ministerului”, spune Valentin Popa.

STRES

Valentin Popa susţine că şi regionalizarea este un stres pentru angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, dar ministrul va desfiinţa filialele judeţene.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: