Salariații spitalului din Târgu Jiu, întrebați dacă vor să se vaccineze anti-Covid

Se fac liste, în aceste zile, în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Toți salariații sunt întrebați dacă sunt de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Chiar dacă vaccinul nu a ajuns încă în țara noastră, Ministerul Sănătății a cerut astfel de liste de la fiecare unitate din subordine ca să vadă exact câte persoane se vor vaccina.

Cei din prima linie vor fi și primii vaccinați împotriva noului coronavirus. De câteva zile, toți salariații spitalului din Târgu Jiu sunt întrebați și puși să semneze dacă vor să se imunizeze împotriva SARS-CoV2. Spitalul din Târgu Jiu numără peste o mie de angajați. Până acum, nu au fost cazuri de cadre medicale ori alți salariați care să fi anunțat că nu vor să se vaccineze.

Demersul a fost inițiat la nivelul întregii țări. Directiva a venit de la Ministerul Sănătății. Se preconizează că vaccinul antiCovid va ajunge în țara noastră la finalul lunii decembrie.

În primă fază, vor fi vaccinate categoriile vulnerabile și cei aflați în prima linie: personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private, personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc), personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor și persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice).

Vizualizări: 1,687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: