Salariații Transloc au rămas fără contract colectiv de muncă

Cei peste o sută de salariați ai Transloc, societatea care asigură transportul în comun la nivelul municipiului Târgu Jiu, au rămas fără Contract Colectiv de Muncă. Și asta încă din luna aprilie. „Nu din vina mea”, afirmă directorul Vasile Căilean, care a explicat că s-a ajuns în această situație pentru că cele două sindicate din unitate își contestă reprezentativitatea în instanță.

Contractul Colectiv de Muncă al salariaților Transloc a expirat în data de 17 aprilie. Conducerea societății a declanșat în luna martie negocieri cu sindicatul reprezentativ la nivel de unitate, însă acestea au eșuat. „Au rămas fără CCM, dar nu din vina mea. Cele două sindicate s-au contestat reciproc în instanță, și-au contestat reprezentativitatea. Contestându-și reprezentativitatea, noi, administrația, nu am avut cu cine negocia, pentru că niciunul dintre ei nu erau reprezentativi. Și acum, urmează instanța să hotărască care dintre sindicate este reprezentativ, noi, ca administrație, nu ne băgăm, nici nu avem voie legal. După care o să începem negocierea cu sindicatul reprezentativ”.

Sindicatul Independent al Salariaților din cadrul Transloc a atacat în instanță reprezentativitatea Sindicatului Liber. A pierdut procesul la Judecătoria Târgu Jiu, în data de 24 aprilie, care a respins cererea. Soluția a fost atacată cu apel, iar instanța a aprobat repunerea cauzei pe rol, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 5 iulie.

Contractul Colectiv de Muncă al salariaților are o valabilitate de 2 ani. Societatea Transloc are în prezent 103 salariați.

Vizualizări: 2,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: