Salarii întârziate la Serviciul de Ambulanţă. Vezi motivul!

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj se subordonează de săptămâna trecută direct Ministerului Sănătății. Această decizie a creat unele probleme în activitatea Salvării. Angajații trebuiau să-și ia vineri salariile însă le vor primii cu câteva zile întârziate.  Până în acest moment, Ambulanța Gorj primea bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Până săptămâna trecută Serviciul Județean de Ambulanță Gorj primea bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj pentru serviciile prestate, însă lucrurile s-au schimbat. Ambulanța Gorj a trecut în subordinea directă a Ministerului Sănătății. Deocamdată nu se știu pre multe lucruri despre cum va decurge activitatea de acum înainte, cert este faptul că angajații își primesc salariile cu întârziere. „Noi am trecut în subordinea directă a Ministerului Sănătății. Am vorbit cu ceilalți colegi din țară la care s-a făcut această trecere și au spus că din punct de vedere financiar ar fi dezavantaje. Noi ar fi trebuit să luăm salariile și bonurile de masă vineri, dar va fi o întârziere nu știu de cât”, a declarat Dan Vâlceanu.

Facturile decontate de minister

Acum facturile pentru medicamente și materiale sanitare se vor deconta direct de Ministerul Sănătății și nu de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj, așa cum se întâmpla până la această schimbare. „Noi o să comandăm medicamente și o să trimitem facturile la Ministerul Sănătății pentru a ne fi decontate. Există posibilitatea ca la un moment dat să facem noi aici necesarul și să se ocupe cei din Minister de aprovizionare. Deocamdată nu se știe exact cum vor decurge lucrurile”, a mai spus Dan Vâlceanu.

Această schimbare s-a produs după anunțul ministrului Sănătății, Eugen Nicolaescu că în perioada următoare se vor desființa Casele Județene de Asigurări de Sănătate, dar și Direcțiile de Sănătate Publică.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: