Salarii mai mari cu 1,8 % la CE Rovinari

Cei patru mii de angajaţi ai CE Rovinari vor avea salarii mai mari din luna aprilie. Potrivit liderului Sindicatului ”Minerul” Rovinari, Marin Golea, a declarat că bonusul este între 500 şi 1500 de lei. Mai mult, acesta a solicitat printr-o adresă deblocarea a peste o sută de posturi de muncitori la companie.

În urma adresei făcute către Președinție la sfârșitul anului trecut, Marin Golea a obținut o creștere salarială de 1,8%. Creșterea va fi resimțită la lichidarea din luna aprilie. ”Fiecare salariat va primi luna viitoare o indexare a salariului cu 1,8%. Este un bonus, cuprins între 500 și 1.500 lei,  care se adaugă la salariul de bază, sporul de vechime și sporul de fidelitate, în funcție de munca fiecărui salariat”, a adăugat Marin Golea, liderul ”Minerul” Rovinari.

Administraţia, de acord cu suplimentarea posturilor

Vești bune pentru minerii și energeticienii de la Complexul Energetic Rovinari. Sindicaliștii trimit tot felul de adrese către Ministerul Economiei, fie pentru creșteri salariale fie pentru suplimentarea numărului de angajări. Asta a solicitat Marin Golea, liderul Sindicatului ”Minerul”, în ultima adresă către ministrul Economiei. ”Am depus un memoriu prin care am solicitat o suplimentare a locurilor de muncă de la 30 la 50 pentru angajările pe perioadă nedeterminată și alte 99 de posturi pentru angajările pe perioadă determinată, atunci când lucrăm la program de șapte zile. Este un demers al sindicatului în ideea de a sugera un punct de vedere pentru codul social. Având în vedere că avem 300 de cereri, noii angajați vor fi selectați dintre cei care au depus cerere”, a declarat Marin Golea.

Acesta spune că anterior memoriului, s-a tatonat foarte bine terenul la nivelul ministerului dar și la nivelul administrației de la Rovinari. ”La nivel de administrație s-au căutat tot felul de soluții pentru a putea funcționa la parametrii normali la program de șapte zile. Sigur că am avut discuții cu domnul director și de asta am hotărât să mergem mai departe. Am cerut posturi de sudori, electricieni și lăcătuși”, a adăugat Marin Golea.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: