Salariile bugetare ar putea recupera toată tăierea din 2010

Guvernul ar putea decide la sfârşitul anului majorarea salariilor bugetarilor pentru a recupera întreaga scădere operată la mijlocul lui 2010, dacă încasările bugetare vor continua evoluţia ascendentă din ultimele luni, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

"Depinde de încasări, perspectiva este bună. Dacă va continua şi în următoarele trimestre, este posibil să recuperăm şi cealaltă parte din tăierea de anul trecut", a spus Ialomiţianu întrebat dacă există premize pentru majorări salariale în acest an.

Rugat să precizeze când ar putea avea loc o astfel de majorare salarială, Ialomiţianu a spus că cel mai probabil în luna decembrie ar fi posibilă o revenire a salariilor la nivelul dinainte de iulie 2010, dar a reafirmat că numai în funcţie de evoluţia încasărilor.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, măsură aplicată din luna iulie. În ianuarie 2011, salariile de bază ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: