Salariile din agricultură, în scădere

În luna august a acestui an în judeţul Gorj câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2097 lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 1525 lei. Faţă de luna anterioară s-a înregistrat o creştere cu 4,2% a câştigului salarial mediu net.  În industrie şi construcţii salariul mediu net a fost de 2059 lei, în agricultură, silvicultură, piscicultură a fost de 969 lei, în scădere cu 1,6% faţă de luna precedentă, iar în servicii de 1068 lei. (A.A.)

Alte ştiri pe scurt:

Casa Iris, pregătită pentru sezonul rece

Casa Iris, adăpostul de noapte al persoanelor fără locuinţă, este pregătită pentru sezonul rece. Autorităţile se aşteaptă ca începând de luna viitoare să crească numărul solicitărilor. De la începutul anului au fost primite în centru, prin rotaţie, un număr de 82 persoane din care: 63 de adulţi şi 19 minori. În momentul de faţă, la Casa Iris sunt cazate 12 persoane din care: 6 bărbaţi, 4 femei şi 2 copii. Aceştia beneficiază de cazare, igienă corporală, asistenţă medicală, servicii sociale şi consiliere psihologică. Capacitatea centrului este de 32 de locuri. (D.M.)

Trandafiri plantaţi pe strada Trandafirilor din Cărbuneşti

Primăria Târgu Cărbuneşti a început, în aceste zile, acţiunea de plantare a 1500 de trandafiri pe strada Trandafirilor. Autorităţile speră să schimbe radical aspectul oraşului cu o investiţie zero deoarece trandafirii au fost butăşiţi de anul trecut. În această perioadă încă 2000 de fire se pregătesc pentru anul viitor. De asemenea, se vor planta şi 1000 de arbori ornamentali în diferite zone din Târgu Cărbuneşti. (D.M.)

Bani pentru fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) autorizează la plată, începând cu data de 16 octombrie, avansul către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă-SAPS 2010. De acest avans beneficiază fermierii la care controalele administrative sau pe teren s-au finalizat. Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro/hectar, avansul fiind de 37,85 euro/hectar, reprezentând 46% din suma aprobată pentru a se acorda beneficiarilor.     

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: