Volane pentru Jaguar şi Range Rover, produse la Rovinari  

Fabrica de volane de lux de la Rovinari îşi va începe activitatea în cel mult o lună, anunţă primarul Robert Filip. Investitorul a recrutat deja personalul necesar pentru punerea în funcţiune a fabricii, însă va mai face angajări. Câteva sute de CV-uri au fost depuse la primărie şi urmează să fie înmânate reprezentanţilor societăţii braşovene.

Noua fabrică de la Rovinari va funcţiona în fosta cantină a minerilor din oraş. Investitorul a închiriat clădirea, iar în curând vor ajunge şi utilajele necesare pentru fabricarea volanelor. Investiţia este a grupului Moveos de la Braşov. În primă fază, în jur de 250 de gorjeni vor lucra în cadrul fabricii. „În maximum două săptămâni vor aduce utilajele ca să producă. Cred că în maximum o lună va începe activitatea la fabrica de volane”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Volanele care vor fi realizate la Rovinari vor deveni componente ale unor maşini de lux, spun autorităţile locale. Acestea vor fi asamblate pe maşini Range Rover sau Jaguar.

Investitorul a făcut în toamnă o selecţie de personal, însă va mai organiza una, spune primarul Robert Filip. „O să mai aibă nevoie de personal, să vadă exact şi cum se prezintă oamenii. Ştiţi cum este, pot să facă o recrutare, să vină 100 şi să nu le convină decât de 70. Noi îi vom sprijini. Le vom da un val de CV-uri. Au fost foarte mulţi oameni care nu au fost la selecţie, cred că au mai venit vreo 100-200 de oameni care au depus CV-uri la primărie. Ştiu că firma va face volane pentru firme foarte mari, gen Range Rover, Jaguar. Deci vor fi volane de lux, foarte scumpe. Se cos manual. Pielea vine găurită, am văzut procesul”, a mai spus primarul din Rovinari.  

Fabrica de volane va fi mutată în parcul industrial pe care îl va amenaja Primăria Rovinari.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: