Salariile profesorilor din Crasna, asigurate doar până în octombrie

Salariile profesorilor din Crasna sunt descoperite pe ultimele două luni ale anului. Autorităţile locale ar mai avea nevoie de aproximativ 300.000 de lei pentru a rezolva problema dascălilor. Primarul Aurel Vamvu spune că deficitul era mai mare în condiţiile în care Finanţele nu suplimentau, zilele trecute, sumele pentru salariile profesorilor. Deşi suntem în plină vară, autorităţile din Crasna au asigurat deja stocul de lemne pentru încălzirea şcolilor, în sezonul rece 2016/2017.

Primăria Crasna nu dispune de fonduri pentru asigurarea salariilor profesorilor până la sfârşitul anului. Potrivit edilului local, salariile dascălilor sunt acoperite doar până în luna octombrie. „Pentru salariile dascălilor aveam un deficit de 400.000 de lei, asta însemna că eram descoperiţi pe ultimele trei luni ale anului. Zilele acestea ne-au venit încă 100.000 de lei de la Finanţe şi suntem acoperiţi pentru încă o lună. Sper că vom primi banii, în perioada următoare, pentru a nu fi probleme cu salariile profesorilor”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.
În momentul de faţă, Primăria Crasna este la zi cu salariile funcţionarilor publici şi cu indemnizaţiile persoanelor cu handicap.

Şcolile din Crasna, aprovizionate cu lemne
Deşi suntem în plină vară, autorităţile locale de la Crasna au aprovizionat şcolile cu lemne pentru sezonul rece. „Am asigurat stocul cu lemne pentru iarnă la toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei. „Avem trei şcoli gimnaziale, patru şcoli primare şi două grădiniţe. Toate au centrale pe lemne. Sunt şcoli care, atunci când este foarte frig, folosesc şi sobele şi centralele pentru ca elevii să-şi poată desfăşura cursurile în condiţii foarte bune”, a declarat Aurel Vamvu.
Potrivit edilului local, la jumătatea lunii august se va trece la igienizarea unităţilor de învăţământ. „Deja avem bani alocaţi în buget pentru igienizări şi mici reparaţii la şcoli. Vom începe igienizările în jurul datei de 15 august, lucrările urmând să le facem cu beneficiarii de ajutor social”, a mai precizat primarul comunei Crasna.

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: