Salariul minim, cel mai frecvent în Gorj

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se confruntă cu o situaţie fără precedent şi chiar alarmantă pentru gorjenii care îşi caută un loc de muncă sau cei care muncesc deja. Mai mult de jumătate dintre persoanele care au contracte de muncă sunt încadrate cu salariul minim pe economie şi din ce în ce mai mulţi angajatori se prezintă la sediu ITM-ului pentru a modifica salariile angajaţilor.

Aproximativ 60% din cele 64.302 contracte active, care sunt la nivelul judeţului Gorj, sunt înregistrate de câtre angajatori cu salariul minim pe economie şi numărul pare să fie în creştere alarmantă după cum susţin reprezentanţii ITM Gorj. „Ce pot să vă spun este că numărul contractelor înregistrate cu salariul minim este de aproximativ 60 la sută şi din ce în ce mai mulţi angajatori se prezintă la noi pentru a modifica contractele”, a declarat George Romanescu, director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Angajatorii modifică salariile

În judeţul Gorj sunt în jur de 5.083 de angajatori şi aproape 64.302 de contracte individuale de muncă active, dintre aceste mai mult de jumătate fiind încadrate cu salariul minim pentru că angajatorii nu mai au bani de salari pentru cei care ar trebui încadraţi cu studii superioare. Sunt tot mai dese situaţiile în care chiar dacă au studii superioare tinerii acceptă să fie încadraţi cu salariul minim în speranţa unui loc de muncă stabil. „Aproape zilnic se prezintă la noi angajatori care vor să modifice salariile angajaţilor de la un salariu pentru studii superioare la salariu minim pe economie, au fost aduse foarte multe acte adiţionale prin care se cerea modificare salariului trecut în contract la un salariu minim”, a declarat George Romanescu.

„Ce pot să spun, este jalnic ce se petrece în ţara asta iar noi nu putem decât să acceptăm salariul lor, este sărăcie mare, o să ne mutăm în Kongo, o fi mai bine acolo, vă daţi seama că noi ce să facem, tot să le fie lor bine”, a declarat un angajat al unei firme din Târgu Jiu.

Chiar dacă angajaţii scapă de o astfel de măsură din partea angajatorilor, reprezentanţii ITM susţin că o altă măsură anticriză pe care o aplică angajatorii este aceea de a modifica numărul orelor de muncă de la 8 ore pe zi la 6, 4 sau chiar 2 ore pe zi. „ O altă situaţie cu care ne confruntăm recent este modificarea de către angajatori a orelor de muncă de la 8, cât este prevăzut de lege, la 6, 4 şi chiar şi 2 ore pe zi pentru a-i plăti mai puţin. Această metodă este legală numai că cei mai mulţi nu trec pe contractele de muncă sau pe actele adiţionale intervalul de ore între care un angajat trebuie să muncească”, a declarat George Romanescu. Directorul adjunct al ITM Gorj precizează că cei care nu vor respecta regulile care se impun modificării orelor de muncă din contractele individuale sunt pasibili de sancţiuni în condiţiile în care celor care li se modifică numărul orelor de muncă nu pot efectua ore suplimentare.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: