Sălile de sport începute de CNI rămân pe capul primarilor

Sălile de sport aflate în construcţie pe raza judeţului Gorj încep să dea bătăi de cap primarilor implicaţi în astfel de proiecte. Aceştia sunt din ce în ce mai speriaţi de faptul că ar putea să scoată bani din buzunar pentru finalizarea lucrărilor, în condiţiile în care Compania Naţională de Investiţii riscă să dispară.

Primarii care sunt implicaţi în proiectul ce viza construirea mai multor săli de sport în judeţul Gorj cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii încep acum să regrete şi aşteaptă cu sufletul la gură perioada următoare. În Gorj, una dintre localităţile aflate într-o asemenea postură este Rovinari, unde în prezent se lucrează la construirea unei noi săli de sport. Reprezentanţii primăriei spun însă că firma constructoare nu a mai primit banii de ceva timp şi că în orice moment se aşteaptă ca muncitorii să abandoneze lucrările. „Asta este a doua sală de sport care ar fi construită în Rovinari. Momentan constructorii au încercuit locul, este amplasat un mic şantier, dar din ce am auzit şi noi sunt probleme la plata constructorului. La cum e situaţia în ziua de azi ne temem că nu o să fie finalizată. Muncitorii i-am văzut pe acolo, muncesc. Nu ştiu să vă spun mai multe că dacă noi nu avem treabă, constructorii primesc banii direct de la Compania Naţională de Investiţii”, a declarat Mădălin Simion, purtătorul de cuvânt al primăriei Rovinari.

  Baza sportivă, la stadiul de „morman”

Nici la Bustuchin, situaţia nu este îmbucurătoare. Primarul Ion Ciocea abia a reuşit să finalizeze sala de sport însă are mari bătăi de cap în ceea ce priveşte baza sportivă care este însă finanţată prin fonduri guvernamentale. „De zilele comunei în sfârşit o să inaugurez sala de sport, dar nu vă mai zic de baza sportivă. Mormane de pământ, asta e acolo. Constructorul nu primit niciun ban. Asta avem acolo, mormane de pământ, nici copiii nu mai au unde să facă ora de sport. Eu unu nu sunt deloc de acord cu ce face doamna Udrea, chiar acum lucrez la un memoriu pe care vreau să-l trimit. Cum să nu mai facă săli de sport, păi dacă îi luăm copilului şi sportul adio viaţă sănătoasă. Copiii de la ţară la asta se mai bucură şi ei”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Petre Ciungu: „Nu mai am nicio speranţă”

Îngrijorătoare este situaţia elevilor de la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu” care de mai mulţi ani de zile practică orele de sport în clasă. Directorul liceului se luptă de mai mulţi ani să convingă autorităţile să-i construiască o sală de sport, o cantină şi un cămin pentru elevii din mediul rural care fac naveta. Când în sfârşit autorităţile i-au promis că o să demareze proiectul de construire a sălii de sport prin Compania Naţională de Investiţii, vestea desfiinţării acesteia i-a picat greu directorului. „Nu mai sunt deloc optimist, nu mai am nicio speranţă. Elevii o să se întoarcă la toamnă la liceu şi o să continue să facă sportul tot în sala de curs. După ce mi-au promis ani la rând, acum când în sfârşit de hotărâseră apare asta. Dar ce să mai zic, puteau să o facă mai de mult, abia acum s-au gândit”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii nu au precizat decât că în prezent în cadrul aceluiaşi program se află în execuţie un număr de cinci săli de sport. Pentru obiectivele aflate în derulare, lucrările de construcţie vor continua şi vor fi finalizate conform prevederilor contractuale”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: