Un consilier din Fărăcăşeşti, acuzat că deversează resturi menajere într-un pârâu

Pârâul ce străbate Valea cu Apă din Fărcaşeşti este motiv de scandal pentru locuitorii din acest sat. În timp ce pentru unii reprezintă singura sursă de apă de uz personal şi pentru animale, alţii deversează apa menajeră şi alte reziduuri. De aici nu a mai fost decât un pas pentru o revoluţie sătească. De acest lucru a aflat şi Garda de Mediu, care va lua măsuri.

Pentru o parte dintre cetăţenii din satul Valea cu Apă, pârâul ce străbate localitatea  este mană cerească, fiind  singura sursa de apă pe care o au la dispoziţie pentru nevoile din gospodărie. De acest lucru nu ţin cont alţi localnici care poluează apa, aruncând pe albia apei deşeurile menajere, depozitând chiar resturi din materiale care nu sunt  biodegradabile în pârâul care străbate localitatea. În afară de acest lucru apa reziduală şi fecalele animalelor ajung direct în pârâu prin intermediul unor canale şi instalaţii improvizate. „ Nu ştiu ce să mai fac ca să nu mai arunce toate gunoaiele în pârâu, vecinul meu nu înţelege că eu am nevoie de apa asta, să ud legumele, să dau la animale. O dată, o vecină  a spălat rufele şi când le-a scos să le pună la uscat erau pline de rahat. Pe marginea pârâului se pot vedea farfurii sparte şi sticle aruncate de către vecinii mei” , a spus Elena Fudulu, o localnică.

Aruncă în apă pentru că nu au pubele

Localnicii susţin că unul dintre consilierii locali de la Primăria din Fărcăşeşti, Constantin Căin, poluează această apa curgătoare. „Consilierul are două conducte în spatele casei, una mai mare şi alta mai mică. Toată apa de la baie se scurge în pârâu. Am încercat să vorbim cu el, dar este un om periculos şi nu ai cu cine discuta. Mai de mult a bătut pe cineva care ulterior a şi murit”, a spus Elena Fudulu.

Cei care aruncă resturi menajere în apă dau vina pe primărie.. pentru că nu le-au dat pubele. ”Le-am aruncat aici pentru că primăria nu mi-a dat pubelă, dar nu este nici o problemă, o să le ard”, a spus Alexandru Popovici.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj se vor deplasa la faţa locului pentru a vedea care este situaţia şi a lua măsurile care se impun. Localnicii care folosesc pârâul cu pricina speră ca această problemă să fie rezolvată de către autorităţi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: