Saloane cu linoleum rupt și pereți murdari. Director: Sunt dezinfectate!

Pandemia a pus pe așteptare investițiile din spitale. În Motru, sunt multe saloane care au rămas în urmă la capitolul reabilitare, așa că pacienții sunt nevoiți să stea în izolare câteva zile în rezerve încă nemodernizate, cu linoleum rupt și pereți murdari. Cu toate acestea, conducerea spitalului dă asigurări că totul este dezinfectat.

Saloanele din Secția de Boli Interne, din cadrul Spitalului Municipal din Motru, ar fi fost programate să fie reabilitate chiar în această vară. Pandemia a blocat toate investițiile însă, iar atât cadrele medicale, cât și pacienții se descurcă așa cum pot.

„Am dedicat pentru pacienții suspecți jumătate din spital. Avem câteva saloane nerenovate în secția de Boli Interne. Trebuiau renovate în perioada aceasta, anul acesta, dar datorită pandemiei, nu se poate intra în zona respectivă, să se facă renovare. Acestea sunt folosite doar când nu mai avem loc în celelalte saloane”, a declarat Alin Efrim, managerul spitalului din Motru.

Cu toate că, în câteva saloane, linoleumul s-a rupt, iar pereții sunt murdari, directorul spitalului a dat asigurări că acestea sunt folosite doar în ultimă instanță, când nu mai sunt alte locuri. Totul, pentru ca suspecții de Covid 19 să nu fie trimiși acasă din lipsă de paturi libere. „Sunt saloane care nu sunt renovate, dar dispun de oxigen și, la nevoie, ne folosim și de acesta. Nu putem să trimitem pacienții acasă. Chiar dacă mai este deteriorat linoleumul, se face curățenie, este sterilizat, lenjeria este curată”, a mai explicat Efrim. (A.A.)

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: