200.000 de euro pentru modernizarea fostei primării

Autoritățile locale din comuna gorjeană Alimpești încearcă să salveze o clădire veche care stă să cadă. Clădirea în care a funcționat cândva primăria, apoi poșta și un cabinet stomatologic, a fost închisă de peste 10 ani și acum este în paragină. Singura soluție pentru această clădire a fost realizarea unui centru pentru persoanele vârstnice.

Valoarea investiției este de aproximativ 200.000 de euro și este finanțată prin AFIR. ”O să modernizăm această clădire care cândva a fost a primăriei, apoi a funcționat poșta și ultima dată aici era un cabinet stomatologic. Este foarte degradată și ca să o salvăm am decis să facem aici un centru pentru persoanele vârstnice de petrecere a timpului liber, consiliere, cabinet medical și cabinet stomatologic. Vrem să o aducem la standarde moderne și să o repunem în circuit, pentru că este închisă de peste 10 ani. Numai făcând acest centru puteam să obținem bani să o reabilităm”, a spus primarul din Alimpești, Daniel Floarea.

Centrul ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an și vine în special în sprijinul localnicilor din satul Sârbești. ”Satul acesta este foarte departe de dispensarul comunal și de aceea am și ales această locație, pentru a veni în sprijinul oamenilor de aici ca să nu mai umble atâta pe drumuri ca să-și caute sănătatea”, a precizat Daniel Floarea.

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: