Salvamontiştii se mută la Schela

Comuna Schela va avea în viitorul apropiat o bază de salvamont bine pusă la punct pentru că această zonă pare să fie de interes pentru investitori şi ar putea deveni un adevărat obiectiv turistic. Primarul din localitate nu prea înţelege de ce atâta agitaţie pentru că Schela nu a avut niciodată turişti.

Schela se află printre cele nouă comune din Gorj care vor beneficia în viitor de bază de salvamont. Primarul Aristide Şerbănescu nu-i prea vede rostul acestei investiţii, pentru că Schela nu este o zonă turistică, iar salvamontiştii nu ar avea unde să intervină. „Am auzit că se face aici la mine în comună bază de salvamont, dar de ce nu ştiu. Eu nu-i văd rostul. Aici nu vin turişti. Pe cine să salveze- Pe localnicii care se duc după afine sau la lemne. Niciodată în Schela salvamontiştii nu au intervenit. Nu ştiu cine va suporta cheltuielile”.

Şeful Salvamont, Sabin Cornoiu, nu înţelege reacţia edilului pentru că s-au purtat discuţii pe această temă şi a fost de acord. ”Domnul primar de la Schela fost consultat înainte de demararea proiectului, dânsul s-a oferit să ne pună la dispoziţie terenul pentru bază şi trebuie să vedem în perspectivă, pentru că nu vorbim de turiştii de azi ci de cei care vor veni. Noi ştim că există idei foarte multe pentru zona respectivă şi în următorii ani aici poate fi o zonă turistică”, a spus acesta.

Bazele de salvamont vor fi unele moderne, dotate cu bani de la Uniunea Europeană. Bazele vor avea sală de primiri, care va funcţiona şi ca punct de orientare turistică, staţii meteo care vor oferi o prognoză pe următoarele zile şi vor un cabinet medical. „În felul acesta ridicăm standardele salvării montane din Gorj”, a încheiat Cornoiu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: