Sâmbătă este „Noaptea muzeelor”

 Târgujienii au posibilitatea să viziteze gratuit Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi asta pentru că în toată Europa este „Noaptea Muzeelor”. Cei interesaţi trebuie să ştie că numai în intervalul 15.00-24.00 intrarea este gratuită.

Gorjenii care vor să petreacă o noapte în mijlocul culturii gorjeneşti au această posibilitate mâine, începând cu ora 15.00. În timpul vizitei aceştia pot urmări expoziţii de bază ale muzeului, dar şi videoproiecţii inedite legate de istoria judeţului Gorj. „Este un eveniment ce are loc sâmbătă, este „Noaptea Muzeelor” ocazie cu care cetăţenii pot vizita muzeul nostru gratuit chiar şi noaptea. Cu această ocazie aceştia vor putea să urmărească poveşti ale Gorjului, videoproiecţii despre viaţa din Târgu Jiu în perioada comunistă”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu.

Târgujienii pot urmări videoproiecţii pe teme ca „ Prin Gorjul de altădată”, „Oraşul Târgu Jiu şi sistematizarea urbanistică comunistă”, „Cercetări arheologice preventive la lăcaşurile ecleziastice gorjene” dar şi „Muzeul Gorjului se destăinuie”. „În general sunt videoproiecţii din perioada mai neagră a Târgu Jiului, perioada comunistă. Cu această ocazie oamenii au posibilitatea de a afla mai multe legate de istoria judeţului în care trăiesc şi o pot face în mod gratuit”, a adăugat Dumitru Hortopan.  „Noaptea Muzeelor” este organizată de Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi Consiliul Judeţean Gorj şi este o acţiune ce are loc în acelaşi timp în întreaga Europă.

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: