„Sandu nu va mai ieşi preşedinte la următoarele alegeri ale FRF!”

Marin Condescu a amânat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Române de Fotbal, după ce prima sa variantă de înlocuire a lui Mircea Sandu a căzut odată cu declinarea ofertei de către Gică Hagi. Acesta a explicat că nu doreşte să se implice dând peste cap planurile de schimbare a lui Mircea Sandu. Condescu a găsit între timp o altă variantă, fiind vorba chiar de cel pe care l-a îndepăratt de FRF prin direcţionare voturilor echipelor cu susţinere sindicală către celălalt candidat. 
Preşedintele Pandurilor spune că nu se grăbeşte şi că ar putea aştepta chiar până la data stabilită iniţial pentru alegerile pentru şefia FRF, respectiv Adunarea Generală ordinară de anul viitor. Condescu se gândeşte acum la sprijinirea lui Gică Popescu pentru această funcţie, fostul căpitan al Barcelonei fiind perdantul ultimelor alegeri la FRF, tocmai voturile controlate de Condescu îndepărtându-l de postul de preşedinte. Marin Condescu nu a discutat încă cu Gică Popescu despre susţinerea pe care doreşte să i-o ofere, dar ştie că acesta nu exclude posibilitatea de a candida la cel mai înalt post din fotbalul românesc: „Nu-i nicio problemă că Hagi nu candidează. Acordăm sprijin unui om cu un program coerent de redresare a fotbalului nostru, unei persoane care reprezintă o alternativă, care doreşte reformarea federaţiei şi a campionatului. Nu ne grăbim. La urma-urmei, următoarea Adunare Generală ordinară a FRF e peste opt luni. Dacă nu cumva găsim înlocuitorul lui Mircea Sandu mai devreme şi convocăm Adunarea Generală extraordinară. N-am discutat deocamdată cu Gică Popescu. Dar m-aş bucura să o facă. Vom face un Comitet de Sprijin, îl vom susţine pentru a câştiga alegerile. Avem numărul de voturi necesar.”
Preşedintele Pandurilor vorbeşte şi în numele echipelor care au legătură cu sindicatele, şi a precizat că se referă nu numai la cele din minerit ci şi cele din petrol şi gaze: „Vorbesc în numele tuturor echipelor care au vreo legătură cu sindicatele din minerit, energie, petrol şi gaze. Nu-i nicio mineriadă, e doar ceea ce am hotărât noi. Schimbarea se va face democratic, prin vot, la Adunarea Generală! Nu se mai poate aşa! Sunt prea multe ilegalităţi. Iar cea din Comitetul Executiv, e prea de tot. Ceea ce s-a întâmplat acolo e o nebunie! Chiar UEFA şi FIFA susţin independenţa comisiilor de arbitri. Comitetul Executiv n-avea dreptul să decidă aducerea de arbitri străini peste capul membrilor CCA! Vom susţine la Adunarea Generală şi ideea lui Adrian Mititelu, de la Craiova: odată cu şeful FRF să se aleagă, prin vot, şi şeful arbitrilor!”
Referitor la ameninţarea cu dezafiliere, Condescu spune că nu o ia în calcul pentru că nu există o bază legală: „Nu poate face asta, n-are bază legală. Şi chiar dacă m-ar dezafilia, nu mă interesează! De-a lungul timpului, Mircea Sandu a învins mulţi inamici pe care, apoi, i-a scos din fotbal. Pascu, Puşcaş, Bivolaru. Dar oamenii aceia au fost singuri. Eu nu sunt singur! Repet, noi nu ne grăbim. Avem timp. Mircea Sandu nu va mai ieşi preşedinte la următoarele alegeri ale FRF!”


Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: