Sandu şi Dragomir vor fi chemaţi la Comisia de Disciplină

Clubul Pandurii Târgu Jiu a reclamat ieri din nou la Comisia de Disciplină şefii FRF şi LPF după ce în urmă cu un an făcuse acelaşi lucru. Marin Condescu a depus un memoriu împotriva preşedinţilor Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, de această dată, după ce în urmă cu un an i-a chemat în faţa comisiei pe Mircea Sandu şi Adalbert Kassai. Atunci însă doar secretarul general al FRF s-a prezentat în faţa comisiilor pentru că Mircea Sandu era iniţial plecat din ţară iar ulterior comisia a decis că memoriul celor de la Pandurii e nefondat, respingând acţiunea. Pandurii reclamă de această dată declaraţiile defăimătoare făcute de cei doi oficiali ai FRF şi LPF la adresa preşedintelui Marin Condescu. 

Pandurii Târgu Jiu a început din nou un război cu structurile de conducere ale FRF şi LPF, război care a fost generat de declaraţiile făcute în ultima perioadă de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir la adresa preşedintelui Marin Condescu. Oficialul celor de la Pandurii a acuzat comisiile din cadrul LPF că sunt „structuri paralele de tip mafiot” precizând că sunt ilegale. LPF s-a autosesizat la acele declaraţii, cerând sancţionarea unuia dintre membrii Ligii, iar cazul respectiv a fost judecat tot de LPF, preşedintele Marin Condescu fiind, cum era de aşteptat într-un astfel de caz, sancţionat imediat, la doar 48 de ore după ce a făcut respectivele declaraţii, printr-o suspendare de 12 luni şi o amendă de trei miliarde de lei vechi.
Preşedintele Condescu a sesizat ieri Comisia de Disciplină din cadrul LPF cu privire la declaraţiile făcute de cei doi preşedinţi ai federaţiei de fotbal şi ligii profesioniste în mass-media aşteptând acum să vadă dacă comisiile se vor sesiza la fel de repede să judece acest caz: „Am sesizat Comisia de Disciplină cu privire la declaraţiile făcute de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir zilele trecute în mass-media şi aştept cu interes verdictul comisiei şi mai ales data la care se va judeca, având în vedere că atunci când Liga a sesizat comisia în cazul meu s-a judecat memoriul respectiv la doar 48 de ore. Acum rămâne să vedem cât de imparţiali sunt membrii acestei comisii.” 
Preşedintele Ligii, Dumitru Dragmir, a declarat cu o zi înainte, în cadrul unei conferinţe de presă că preşedintele Pandurilor şi un alt lider de sindicat, membru în Comitetul Executiv al FRFR, Dumitru Costin, au „făcut avere păcălind oamenii”: "Eu consider că atât domnul Costin, cât şi domnul Condescu, sunt lideri de sindicat descurcăreţi. Pentru că dacă au făcut atâta avere şi au păcălit atâţia oameni, înseamnă că sunt oameni deştepţi".
 Mircea Sandu a declarat în ziarul "Adevărul" despre preşedintele Condescu că este un „terchea-berchea”: “Văd că acest domn susţine că pune miniştri, că îl sprijină pe preşedintele ţării şi, mai nou, schimbă şeful federaţiei. Dar cine e acest Condescu? Un terchea-berchea! E incredibil ce au ajuns sindicaliştii în această ţară. Sunt mulţi oameni în fotbalul nostru care s-au îmbogăţit de pe urma acestui sport, dar n-au ce căuta în fotbal”.
Preşedintele clubului Pandurii a mai depus un memoriu împotriva lui Mircea Sandu în vara trecută la Comisia de Disciplină, atunci preşedintele FRF refuzând să se prezinte în faţa comisiei, cazul fiind judecat în absenţa preşeditelui FRF iniţial dar la a doua înfăţişare comisia decizând că memoriul e nefondat.

Kassai îl contrazice pe Sandu 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost contrazis de unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi, secretarul general Adalbert Kassai, în privinţa scandalului izbucnit cu privire la „Cazul Iordache”. Aşa cum preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu a precizat de nenumărate ori că acţiunile în justiţie de până acum nu au încălcat statutele şi regulamentele FRF, Kassai a confirmat că „În cazul litigiilor în privinţa contractelor dintre jucător şi cluburi, se poate merge şi în instanţele civile”. 

Costin: „În Comitetul Executiv nu s-a luat nici o hotărâre”

Dumitru Costin, membru în Comitetul Executiv, a precizat pentru cotidianul „Adevărul” că nu s-a luat nici o decizie în „cazul Iordache” în Comitetul Executiv. „În Comitetul Executiv s-a discutat despre cazul Pandurii – Ilie Iordache, dar nu s-a luat nicio hotărâre. O pot confirma şi ceilalţi membri şi există şi înregistrarea audio. Oricum, acest for nu avea nicio calitate să judece această speţă”, a declarat Dumitru Costin, care face parte din C.Ex, ca reprezentant al sindicatului jucătorilor, AFAN. Fostul arbitru internaţional Sorin Altmayer, care a fost în sezonul trecut membru în Comitetul Executiv al FRF, a întărit declaraţiile lui Dumitru Costin privind situaţia cazului Ilie Iordache: „Discuţia referitoare la situaţia lui Ilie Iordache s-a purtat în afara ordinii de zi a Comitetului Executiv, între Cristi Borcea şi Dumitru Costin. Deci nu se putea lua o hotărâre în acest caz”. Deşi nu s-a luat nici o hotărâre în privinţa acestui caz, FRF a eliberat certificatul internaţional de transfer al jucătorului Ilie Iordache activându-se automat o clauză din contractul semnat între Dinamo şi Pandurii privind unele despăgubiri în valoare de un milion de euro. 


Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: