Şansă pentru elevii care vor să devină preoţi

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor să urmeze studiile liceale la specializările vocaţionale din cadrul Liceului Teologic se vor putea înscrie începând de mâine, 10 iulie. Doar câteva locuri mai sunt disponibile la cele două specializări: teologie pastorală şi patrimoniu cultural. Candidaturile se vor primi până în data de 17 iulie.

Liceul Teologic din Târgu Jiu vine anul acesta în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu oferte care mai de care mai atractive. În anul şcolar viitor vor exista patru clase de a IX-a, două în domeniul vocaţional şi două pe filiera teoretică, de filologie. Cei care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă la profilurile vocaţionale o vor putea face începând de mâine. Doar câteva locuri au mai rămas pentru cea de-a doua etapă de înscrieri. “La cele două specializări pe profilurile vocaţionale mai sunt 11 locuri la specializarea teologie pastorală şi 10 la specializarea patrimoniu cultural. Liceul Teologic este un liceu vocaţional care le oferă absolvenţilor, după patru ani de studiu, o diplomă de atestat. Pe baza acestei diplome, absolvenţii specializării teologie pastorală pot fi încadraţi în câmpul muncii având calificarea de cântăreţ bisericesc, iar cei de la profilul patrimoniu cultural se pot încadra în câmpul muncii având calificarea de tehnică de pictură şi de grafică-restaurare”, a declarat Pr. Prof. Dr. Nicuşor Popescu, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu.  

Absolvenţii de gimnaziu care vor decide să urmeze una dintre cele două specializări pe filiera vocaţională vor susţine examen scris şi oral în data de 18 şi 19 iulie. Absolvenţii acestor specializări, dacă promovează şi examenul de bacalaureat, pot urma şi studiile universitare, având apoi posibilitatea să devină preoţi.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: