Big Brother la Motru: Primarul Hanu cu ochii pe infractori

Infractorii nu au nicio şansă să facă fărădelegi în Motru. Asta pentru că orice mişcare greşită a localnicilor şi nu numai poate fi înregistrată de zecile de camere video montate în oraş. Însuşi primarul Dorin Hanu urmăreşte imaginile captate de aceste aparate din biroul său şi chiar verifică dacă hotărârile de consiliu local sunt respectate de către cetăţeni.

Cele 45 de camere video de supraveghere montate de municipalitate în puncte strategice ale oraşului Motru s-au dovedit a fi mai mult decât folositoare. Autorităţile locale spun că de la montarea lor nu mai au loc infracţiuni, iar oraşul este mult mai curat. Asta pentru că cei care au de gând să înfăptuiască vreo infracţiune ştiu că pot fi surprinşi de camerele video în orice moment. „Orice infractor care vine în Motru se gândeşte de două ori înainte de a face o fărădelege. Chiar discutam cu anumiţi patroni de localuri care spun că înainte se luau la bătaie în baruri, ieşeau afară şi făceau tot felul de scandaluri. De când avem acest sistem de supraveghere lumea este mai atentă la toate aspectele antisociale. Nu se mai mănâncă seminţe pe stradă, le e frică, lumea e foarte atentă. Este foarte eficient şi mă bucură că este în interesul cetăţeanului”, a declarat primarul din Motru, Dorin Hanu.   

Testează respectarea hotărârilor consiliului local

Autorităţile locale din Motru mai spun că aceste camere video îi ajută să vadă dacă anumite schimbări efectuate la nivelul oraşului sunt respectate de către cetăţeni. Însuşi primarul Dorin Hanu are în biroul său de la primăriei un monitor unde poate vedea în orice moment imagini surprinse de camerele video. „Eu văd zonele cele mai importante precum intersecţia din centru, zona pieţei. În general m-am axat pe zonele în care s-au dat hotărâri de consiliu local şi pe care le-am pus în aplicare, precum restricţionări de circulaţie. De exemplu unde am pus sens unic, sunt curios să văd dacă se respectă. La piaţă am dat un program de alimentare a agenţilor economici până dimineaţa la 9 şi de la 7 seara. Sunt foarte curios să văd dacă după ora 9 mai văd maşini pe acolo. Dacă văd nereguli, pun mâna pe telefon şi anunţ poliţia locală”, a precizat primarul Dorin Hanu.

Sistemul de supraveghere video al municipiului Motru a costat circa 16 miliarde lei vechi, mare parte reprezentând fonduri europene, cofinanţarea din partea primăriei fiind de doar 2%.

primarul_Hanu_urmareste_cetatenii

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: