Drum sătesc asfaltat la Crușeț prin Grupul de Acțiune Locală

Localnicii din satul Crușețel al comunei Crușeț vor avea asfalt la poartă. Autoritățile locale au primit finanțate prin intermediul Grupului de Acțiune Locală  pentru asfaltarea drumului sătesc. Această investiție face parte dintr-un proiect mult mai mare, a cărui valoare este de aproximativ 2 milioane de euro. În primă fază primăria Crușeț a primit 145 de mii de euro, iar lucrările la drum vor începe cel mai probabil la toamnă.

Autoritățile locale din Crușeț fac parte din Grupul de Acțiune Locală, împreună cu alte 10 comune, majoritatea din județul Gorj. Primarul din Crușeț, Viorel Drăgușin, consideră că aceasta este perspectiva de dezvoltare a comunităților din mediul rural și că nu doar administrația locală din comuna pe care o conduce  a beneficiat de acest Grup de Acțiune Locală, ci și nouă persoane fizice autorizate, dar și un mic întreprinzător din zonă. Acum au ajuns la Crușeț 145 de mii de euro pentru reabilitarea unui drum sătesc. „Noi suntem într-o asociație, este vorba de acel GAL cu mai multe localități din județul Dolj și fiecărei localități i-a revenit suma de 145 de mii de euro. Noi am solicitat suma pentru modernizarea  unui drum pe o lungime de 900 de metri. E vorba de un drum sătesc în centrul civic al comunei. Lungimea este mult mai mare, dar dacă suma  a fost aceasta, ne mulțumim cu banii. Probabil că lucrările vor începe după luna septembrie, pentru că până atunci se țin licitațiile și se face toată procedura”, a precizat Viorel Drăgușin.

Investiția face parte dintr-un proiect mai mare

Primarul din comuna Crușeț susține că această investiție face parte dintr-un proiect de aproximativ 2 milioane de euro care vizează modernizarea centrului civic. Edilul așteptă și restul banilor pentru continuarea investițiilor programate. „E în satul Crușețel o uliță, în centrul comunei. Acest sat face parte dintr-un proiect mult mai amplu pe care noi l-am abordat și e  vorba de realizarea centrului civic, un drum  care se termină în satul Mierea, cu o lungime de 4.8 kilometri, cu un pod nou pentru râul Amaradia. În acest proiect sunt cuprinse ambele sate. Noi  sperăm ca într-un proiect viitor și tot pe GAL să continuăm lucrările la acest proiect de aproximativ 2 milioane de euro”.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: