Concurs de pescuit între persoanele private de libertate

Persoanele private de libertate încarcerate la Penitenciarul din Târgu-Jiu au părăsit sâmbătă pentru câteva ore camera de detenție și s-au relaxat la pescuit. Este vorba de 24 de deținuți care au participat la un concurs de pescuit devenit tradiție. De la un an la altul, competiția se bucură de tot mai mulți participanți.

Concursul de pescuit a ajuns la cea de-a cincea ediție și se bucură de o bună participare din partea persoanelor private de libertate. Dacă atunci când a început această competiție, în concurs s-au înscris numai 9 deținuți, după cinci ani au participat 24 de persoane.

Concursul a fost organizat numai pentru persoanele încarcerate în Penitenciarul Târgu-Jiu și Gorjul este singurul județul unde se organizează o astfel de competiție. Evenimentul a fost organizat sâmbătă la Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului, în intervalul 6.00-10.00. Participanții au fost selecționaţi în baza conduitei corespunzătoare adoptate pe parcursul perioadei de detenție și a interesului față de acest gen de activități. Organizatorii le-au oferit participanților undiţe și momeală, iar câștigătorii au fost desemnați în urma probei de cântar. Cel care a câștigat locul I a prins un kilogram de pește. „Mă bucur că am avut posibilitatea să particip la acest concurs. În felul acesta  am mai ieșit și noi din mediul acela și ne-am mai destins. Am uitat pentru câteva clipe că suntem unde suntem. A fost foarte relaxant și reconfortant. Nu mă așteptam să câștig, deși eu pescuiam și când eram liber”, a spus câştigătorul competiţiei.

Diplome și premii

Toți participanții au primit diplome, iar câștigătorii au beneficiat de câte un pachet cu produse de igienă, dar și cu produse alimentare. Câștigătorii au fost anunțați de directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu. „Eu le mulțumesc tuturor celor care au participat și le-am înmânat o diplomă de participare. Am avut trei câștigători, locul al doilea a fost ocupat de două persoane private de libertate care s-a aflat la baraj. Am premiat și cea mai mare captură. Ocupanții primelor trei locuri au primit câte un pachet cu produse”, a explicat directorul Popescu.

În mijlocul persoanelor private de libertate s-a aflat și actorul Ionuț Stoica, cel care a inițiat cu cei din conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu acest concurs. Emisiunea „D-ale pescuitului” a fost și anul acesta partener media. Unul dintre participanți a ținut chiar să obțină un autograf de la Ionuț Stoica.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: