Când revin fanii în tribune la meciurile de fotbal

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că sunt șanse reduse ca spectatorii să revină în tribune la meciurile de fotbal. Creşterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima lună face ca această măsură să fie amânată.

Oficialul precizează că au crescut cotele pandemie de COVID-19 în România. „Şansele sunt destul de mici pentru că, din păcate, cifrele pandemiei au revenit la cote îngrijorătoare. Din păcate, gradul de conformare voluntară sau responsabilitatea sunt la cote minime. Spunea chiar ieri ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, că celor care nu respectă condiţiile impuse de instituţii probabil li se va suspenda autorizaţia de funcţionare. Mult aşteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate, nici noi în sport nu facem niciun fel de excepţie. Ne dorim, atât noi, cât şi cluburile, spectatorii, există o aşteptare publică evidentă pentru aceste meciuri de fotbal, pentru toate competiţiile sportive cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare şi precauţie. Momentul în care vom decide reluarea competiţiilor cu spectatori cu siguranţă va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi24.

Șeful MTS a detaliat precizând spectacolele sportive sunt evenimente cu risc major de infectare: „Toate ţările din Uniunea europeană au aceste măsuri restrictive, nu bucură pe nimeni acest lucru, dar evident toţi trebuie să ţinem cont de această pandemie. Spectacolele sportive sunt evenimente cu risc ridicat epidemiologic, practic sunt adunări publice la care pot participa mii de oameni, de aici şi această îngrijorare şi această restricţionare a accesului spectatorilor pe stadioane. Eu am lucrat deja la un scenariu şi la o posibilitate legală şi practică de a asigura spectatori pe stadioane, dar acest lucru va intra în vigoare doar în momentul în care nu vom mai avea această pandemie. Va fi un număr redus, cifrele pe care lucrăm se situează undeva la zece la sută din capacitatea stadioanelor din România, cu rezervare prealabilă, am explicat modul în care se va face accesul controlat pe stadioane, modul în care se vor aşeza cu respectarea extrem de atentă a locului fiecăruia, rezervat online, dar numai în condiţiile în care cifrele pandemiei vor fi foarte, foarte mici, în care se va vedea o descreştere. În mod evident, tot ceea ce presupune decizie la aceste adunări de persoane în zona competiţiilor sportive trebuie însoţită de cifre optimiste, cel puţin, dacă nu chiar minime în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei în România”,a mai spus acesta pentru sursa citată.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: