Şantajul de la IPJ Gorj

Nu mai este nici un dubiu. Ori şeful IPJ Gorj este un şantajist, ori adjunctul său Frăţilescu. Nu există altă variantă, poate doar aceea să fie amândoi. Este prea multă mizerie la IPJ Gorj, iar dacă ministerul de resort nu reuşeşte să facă lumină, poate ar fi mai bine să îi schimbe pe toţi, până la finalizarea anchetei.

La prima vedere, şantajistul pare a fi comandantul Caragea. Faptul că omul de afaceri Râmescu şi-a retras acuzaţiile după o discuţie cu acesta, timp în care a fost chemată o avocată pentru a-i spune că poliţia are dreptul să-l reţină 24 de ore, este un indiciu clar. Probe pot produce doar instituţiile abilitate, dar acestea i-au dat atâtea zeci de NUP-uri lui Caragea, încât ori şeful IPJ Gorj a fost în tot acest timp hărţuit de subalterni, ori justiţia din România nu mai are nicio legătură cu statul de drept.

Nu trebuie însă exclusă nici varianta ca şantajistul să fie Frăţilescu. Dacă acesta s-a folosit de un om de afaceri, pentru a-l elimina pe Caragea, ar trebui anchetat şi zburat din poliţie.

La acest moment, mizeria este atât de mare, încât aproape că nu mai contează cine pe cine lucrează. Un ministru responsabil i-ar zbura din funcţie pe toţi cei implicaţi în scandaluri, în sensul suspendării din funcţii până la finalizarea anchetei.

Şi totuşi, sunt ani de când Caragea este reclamat de subalterni şi nu se ia nicio măsură. Caragea ar trebui să plece din fruntea IPJ Gorj măcar pentru faptul că este un haos total în inspectorat. Faptul că are propte politice atât de solide, mă duce tot cu gândul la şantaj, dar parcă nici nu pot să cred că cei mai importanţi lideri ai ţării pot fi şantajaţi de un poliţist de la Gorj.

Cazul de la IPJ Gorj ar trebui să fie luat în serios de ministrul de Interne. Lucrurile nu pot continua aşa. Ministerul pare incapabil să separe binele de rău la Gorj, să identifice care este grupul infracţional din IPJ Gorj şi să-l elimine. Dinspre mine, se vede clar care este grupul infracţional, dar asta nu înseamnă că eu am dreptate. Sunt oameni plătiţi din bugetul statului pentru a face ordine în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. Cei din minister au lăsat lucrurile să meargă prea departe, mizeria a ieşit demult de sub preş, iar populaţia riscă să îşi piardă încrederea în poliţie.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: