SĂRĂCIE: Maşinile prefecturii au rezervoarele goale

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, nu recunoaşte că Guvernul a restricţionat consumul de carburant pentru maşinile instituţiei. „Este vorba doar despre o indicaţie”, spune prefectul. În prezent cota de benzină nu permite unei maşini să facă mai mult de 40 de kilometri pe zi, iar o reducere ar însemna tragerea acestora pe dreapta.

Informaţiile potrivit cărora Guvernul ar fi impus restricţionarea consumului de carburant la maşinile Instituţiei Prefectului l-au indignat pe Claudiu Teodorescu. Prefectul a precizat că nu este vorba despre o măsură radicală, impusă de la nivel central, ci doar despre sugestia de a gestiona mai bine resursele. „S-a făcut mare caz în ceea ce priveşte restricţionarea consumului de carburant pentru maşinile Instituţiei Prefectului. Nu a fost o impunere, ci doar o indicaţie pentru o mai bună gestionare a resurselor”, a precizat Claudiu Teodorescu.

Declaraţia sa vine după ce în urmă cu o săptămână, subprefectul Sorin Arjoca a spus că se vor limita deplasările în teritoriu pentru a se economisi banii de carburant. Instituţia Prefectului deţine 8 maşini de serviciu, dintre care două sunt la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto. Până acum, fiecare dintre aceste maşini avea alocată o cantitate de 170 de litri de combustibil/lună „De la nivel central, ni s-a solicitat să facem economii extreme la carburant. Vom limita la maxim folosirea maşinilor de serviciu. Deplasările în teritoriu se vor face doar în cazuri urgente”, declara Arjoca. Chiar dacă am lua în calcul doar zilele lucrătoare, cota de combustibil le ajunge angajaţilor pentru cel mult 40 de kilometri pe zi.

ECONOM

 „Noi am făcut economii la buget dintotdeauna. De când sunt prefect, nu am avut decontată vreo masă ori vreo cazare. Când merg la Bucureşti am prieteni la care stau, iar din salariul meu îmi permit să mănânc. Diurna de 13 lei/zi nu am luat-o niciodată, dar nici nu am impus colegilor să nu beneficieze de ea”, a precizat Claudiu Teodorescu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: