Sărbătorile Pascale pentru deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu

Deţinuţii Penitenciarului Târgu Jiu care nu vor fi căutaţi de familii vor primi, de Paşti, pachete cu alimente şi obiecte de credinţă de la Mânăstirile Tismana şi Lainici. Ieri, voluntarii de la ,,Misiunea Creştină pentru închisori,, au oferit pachete cu alimente persoanelor private de libertate care au participat la ,,Sceneta de Paşti,, care s-a desfăşurat în incinta unităţii de detenţie. Pe toată perioada Sărbătorilor Pascale deţinuţii vor avea posibilitatea să-şi demonstreze aptitudinile religioase şi sportive, participând la diferite concursuri ce vor avea loc în cadrul penitenciarului. Activităţile moral religioase vor fi susţinute de preoţii din cadrul Protoieriei Târgu Jiu şi Biserica Sfântul Gheorghe. Astăzi la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti va avea loc vernisajul unei expoziţii cu vânzare intitulată,,Lumina din sufletul meu,, în cadrul se expun lucrări realizate în săpun cu temă religioasă de către persoanele private de libertate de la Penitenciarul Târgu Jiu. 
Deţinuţii vor participa la slujba de Înviere

Un grup de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu va participa în data de 17 aprilie la slujba oficiată de preoţii Bisericii Sfântul Nicolae. Oficierea slujbei religioase de ,,Învierea Domnului,, de către preotul capelan al penitenciarului va fi înregistrată video şi retransmisă prin circuitul TV intern. De asemenea, toţi deţinuţi vor avea posibilitatea să vizioneze în noaptea de Înviere slujba oficiată la Catedrala Patriarhiei Române transmisă pe postul naţional de televiziune. Tuturor persoanelor private de libertate li se vor oferi simbolurile ,,Învierii Domnului,,:pâine pascală şi ouă roşii. Cele necesare pentru Slujba de Înviere vor fi oferite de Mânăstirea Lainici.
Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu ne-a declarat:,,Toate aceste manifestări au ca scop marcarea acestui eveniment important al creştinătăţii precum şi prevenirea şi eliminarea eventualelor evenimente negative care s-ar putea produce în această perioadă,,.


Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: